Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προεκλογικό «δώρο» Μητσοτάκη στους δημόσιους υπαλλήλους: Bonus παραγωγικότητας 15%

Προεκλογικό «δώρο» Μητσοτάκη στους δημόσιους υπαλλήλους: Bonus παραγωγικότητας 15%
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την παροχή ειδικού bonus παραγωγικότητας στους δημόσιους υπαλλήλους
Σχετικά Άρθρα

Ακόμα ένα προεκλογικό δώρο στους δημόσιους υπαλλήλους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Έτσι, μετά αυξήσεις μισθών και επιδομάτων που έγιναν στις αρχές του χρόνου, η κυβέρνηση δίνει και bonus παραγωγικότητας- που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα διαμορφώνεται στο 15%.
«Γίνεται ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση ενός πιο αποτελεσματικού, πιο λειτουργικού κράτους, κάτι στο οποίο συγκλίνουν από την πλευρά τους και τα νέα κίνητρα στο δημόσιο, τα οποία θα εισηγηθεί η υπουργός Εσωτερικών. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο ειδικό bonus παραγωγικότητας το οποίο θα μπορούν να λαμβάνουν υπάλληλοι αλλά και τμήματα τα οποία επιτυγχάνουν συγκεκριμένους στόχους. Η αξιολόγηση λοιπόν αποδεικνύουμε ότι έχει πρωτίστως και έναν χαρακτήρα ενθαρρυντικό και δημιουργικό και σκοπός μας είναι πάντα να μπορούμε να επιβραβεύουμε εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι όχι απλά πετυχαίνουν αλλά συχνά ξεπερνούν τους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει. Και βέβαια θα ήθελα να τονίσω με αυτή την ευκαιρία ότι προχωρά κανονικά η διαδικασία ανάδειξης νέων διοικήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Επισημαίνεται ότι το bonus περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Αν και θα ισχύσει από το 2025, δρομολογείται για ψήφιση τώρα, ωστόσο, λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, το bonus θα είναι οριζόντιο για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και θα είναι συνδεδεμένο με τόσο με την αξιολόγηση όσο και με τη στοχοθεσία στο δημόσιο, η οποία ξεκίνησε να εφαρμόζεται από το 2023 και ορίζει την κατάρτιση από κάθε υπουργείο ετήσιων σχεδίων δράσης που είναι σύμφωνα με τις κυβερνητικές προτεραιότητες.

Οι ευρωεκλογές

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «θα κριθεί πόσο δυνατές και σοβαρές είναι οι φωνές μας» είπε, ενώ απευθυνόμενος στα στελέχη της κυβέρνησης τόνισε πως «οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις ημέρες που έρχονται για να θυμίσουμε στους πολίτες και την επιτυχία της επιστολικής ψήφου.
Να εξηγήσουμε με απλά λόγια τις περιπέτειες που μπορούν να φέρουν η αποχή και η άστοχη επιλογή από την άλλη».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει θέσει ως πήχη το αποτελέσματα των προηγούμενων ευρωεκλογών όταν η ΝΔ έλαβε 33% ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να προκύψουν και πρόωρες εθνικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης