Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Δεν φοβόμαστε το πολιτικό κόστος – Κάνουμε το καλύτερο για τα ελληνικά συμφέροντα

Γεροβασίλη: Δεν φοβόμαστε το πολιτικό κόστος – Κάνουμε το καλύτερο για τα ελληνικά συμφέροντα
Το βράδυ θα έχουμε μια καθαρή εικόνα για το εάν και πότε θα φύγουν και θα επιστρέψουν οι θεσμοί είπε η κα.Γεροβασίλη
Την θέση ότι «θα θέλαμε να είχε κλείσει η αξιολόγηση χθες» διατύπωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν φοβάται το πολιτικό κόστος.
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατόν για το συμφέρον των Ελλήνων και της χώρας και αυτό θα κάνουμε μέχρι την τελευταία στιγμή, υπερασπιζόμενοι όλα αυτά που θεωρούμε ότι χωρίς αυτά δεν μπορεί να βγει η Ελλάδα από τα αδιέξοδα.
Αυτό είναι καθήκον μας, αυτό πρέπει να κάνουμε και αυτή η γραμμή πρέπει να στηριχθεί και ευρύτερα, παραπέρα από την κυβέρνηση και εννοώ και την πλευρά της αντιπολίτευσης.
Εάν είχαμε πει εξαρχής ναι σε όλα και στις παράλογες απαιτήσεις και των πιο ακραίων σε αυτή τη συζήτηση η αξιολόγηση αυτή θα είχε κλείσει.
Αλλά αυτό δεν λέγεται φόβος για το πολιτικό κόστος, λέγεται αγωνία και προσπάθεια για τα συμφέροντα της χώρας» είπε μιλώντας στο Real Fm η κα.Γεροβασίλη.
Ερωτηθείσα για το πότε θα επιστρέψει η τρόικα και πότε θα ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση η κα. Γεροβασίλη απάντησε «σήμερα είναι προγραμματισμένο να είναι η τελευταία συνάντηση».
«Νομίζω ότι το βράδυ θα έχουμε και μία καθαρή εικόνα στο εάν φεύγουν και εάν φύγουν, πότε ξαναγυρνάνε.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία πρόοδος στις συζητήσεις, ωστόσο δεν υπάρχει και η απόλυτη σύγκλιση, ακόμα τουλάχιστον» είπε η κα.Γεροβασίλη, η οποία ρωτήθηκε και για τη στάση που τηρούν οι Ευρωπαίοι σε σχέση με το ΔΝΤ.
«Μέχρι να φτάσει κάποιος στο τελικό αποτέλεσμα κρατά τη δική του διαπραγματευτική στάση.
Ενδεχομένως οι Ευρωπαίοι να είναι λίγο πιο ουδέτεροι από ότι ίσως μία προηγούμενη φορά, όμως δεν έχουν φτάσει και στο τέλος αυτής της συζήτησης» τόνισε η κα.Γεροβασίλη, αναφέροντας ότι «περιμένουμε να υπάρξει πρόοδος και σήμερα».
«Εάν τα είχαμε δεχτεί θα είχε κλείσει με οποιοδήποτε τρόπο και η διαπραγμάτευση.
Προφανώς δεν δεχόμαστε ακραίες θέσεις και η συζήτηση για το ότι θα υπάρξουν μέτρα και αντίμετρα δεν ήταν κάποια συζήτηση που την κάναμε μόνοι μας.
Την κάναμε και με το ΔΝΤ και με τους Ευρωπαίους μαζί και η απόφαση ήταν αυτή.
Αυτά τα μέτρα και αντίμετρα χθες συζητήθηκαν σε πολύ μεγάλο βάθος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κατέληξαν…
Η μάχη συνεχίζεται και θα συνεχιστεί.
Όλοι ξέρουμε ότι το ΔΝΤ προσέρχεται κάθε φορά με ακραίες θέσεις» υποστήριξε η κα.Γεροβασίλη, η οποία τόνισε πως δεν γνωρίζει ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης