Πολιτική

Βρούτσης: Η ΝΔ δεν είναι υπέρ των ομαδικών απολύσεων – Δεν ωφελούν

Βρούτσης: Η ΝΔ δεν είναι υπέρ των ομαδικών απολύσεων – Δεν ωφελούν
«Σήμερα, οι 6 στους 10 εργάζονται με μερική απασχόληση», τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ και τομεάρχης Εργασίας, Γ. Βρούτσης
«Ούτε η ΝΔ ούτε εγώ πιστεύουμε στην πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Βραδυνή της Κυριακής", ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ και τομεάρχης Εργασίας, Γ. Βρούτσης.
Προσθέτει δε, πως «ούτε ωφελούν ούτε βρίσκουν πεδίο εφαρμογής, λόγω του μεγέθους των ελληνικών επιχειρήσεων, στην ελληνική πραγματικότητα»,.
Ο κ. Βρούτσης σημειώνει ότι «η συνολική δημοσιονομική προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο Ασφαλιστικό με το γ' μνημόνιο, φθάνει τα 10 δισ. ευρώ» και «ξεπερνά και τα δύο προηγούμενα μνημόνια μαζί».
Ακόμη, κατηγορεί την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το Ασφαλιστικό και σημειώνει ότι με τον Ν. 4387/2016 άλλαξε η εθνική διαπραγματευτική βάση για το Ασφαλιστικό «αφενός μεταφέρθηκε σε αυτό – για την κάλυψη του ελλείμματος – μέρος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας, ύψους 3,4 δισ. ευρώ, αφετέρου εισήχθη στη διαπραγμάτευση η έννοια της "προσωπικής διαφοράς", με σκοπό και μεθόδευση την κατάργησή της».
Περαιτέρω, έκανε λόγο για "ιστορικό ρεκόρ" στην αγορά εργασίας, αφού τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (2015-2016), για πρώτη φορά, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης κυριάρχησαν απόλυτα έναντι της πλήρους απασχόλησης.
Όπως είπε, «σήμερα, οι 6 στους 10, σύμφωνα με τα στοιχεία της "ΕΡΓΑΝΗ", εργάζονται με μερική απασχόληση», ενώ επί ΝΔ η αντιστοιχία αυτή ήταν ακριβώς η αντίθετη.
«Πρόκειται για ιστορική ανατροπή, η οποία φέρει την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης