Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης: Θα πάω και στον εισαγγελέα, εάν η Αχτσιόγλου δεν δώσει απαντήσεις για τα 253 εφάπαξ

Βρούτσης: Θα πάω και στον εισαγγελέα, εάν η Αχτσιόγλου δεν δώσει απαντήσεις για τα 253 εφάπαξ
Καταγγελίες ΝΔ για προνομιακή μεταχείριση πολιτών για την πληρωμή των εφάπαξ τους – Ερώτηση στη Βουλή
Για προνομιακή μεταχείριση πολιτών όσον αφορά τον χρόνο πληρωμής των εφάπαξ τους κάνει λόγο η ΝΔ, βουλευτές της οποίας αναμένεται να απευθύνουν ερώτηση σήμερα στη Βουλή για τα κριτήρια χρονικής προτεραιότητας στην καταβολή εφάπαξ παροχών σε 253 περιπτώσεις δικαιούχων.
Αυτό ανακοίνωσε σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βρούτσης, ο οποίος διευκρίνισε ότι θα ζητηθούν τα στοιχεία των φακέλων και τα δικαιολογητικά στις περιπτώσεις όσων «προνομιακά πήραν πολύ πιο γρήγορα το εφάπαξ τους».
«Η κυρία Αχτσιόγλου είναι υποχρεωμένη να τα καταθέσει.
Αν δεν τα καταθέσει, μπορεί να προχωρήσω και στον εισαγγελέα, γιατί είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και ποινικά κολάσιμο, εάν οι διοικητικές διαδικασίες παραβιάζονται και καταστρατηγούνται στη λογική των φίλων και ημετέρων» επισήμανε ο κ. Βρούτσης.
«Δείχνει το ύφος και το ήθος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπάρχουν φάκελοι κενοί, χωρίς δικαιολογητικά, που εξυπηρετούν στην καταβολή του εφάπαξ προς τους δικαιούχους, φίλους και ημετέρους.
Το κολάσιμο διοικητικά, πολιτικά, ηθικά, απαράδεκτο είναι να κάνεις διαχωρισμό στους ανθρώπους, ποιος θα πάρει το εφάπαξ -που όλοι το έχουν ανάγκη- με κριτήρια φιλίας ή παρέμβασης πολιτικής.
Τα εφάπαξ δίνονταν με μία πολύ συγκεκριμένη διαδικασία, για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, τουλάχιστον όσο εγώ είχα την τιμή να είμαι υπουργός.
Δόθηκαν 97.000 εφάπαξ, κατανεμήθηκαν στους δικαιούχους του εφάπαξ 3,1 δισ. ευρώ, με απόλυτη διαφάνεια όσον αφορά τη σειρά καταβολής στους δικαιούχους, δεν υπήρξε ούτε η παραμικρή ένσταση» υπογράμμισε ο κ.Βρούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης