Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Να το ξανασκεφτεί η ΝΔ για το ΕΣΡ – Η κυβέρνηση έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα

Παππάς: Να το ξανασκεφτεί η ΝΔ για το ΕΣΡ – Η κυβέρνηση έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα
«Το ΕΣΡ δεν είχε τους τελευταίους μήνες νόμιμη σύνθεση»
«Να το ξανασκεφτεί» συστήνει στη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σχετικά με το επίμαχο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης).
«Το ΕΣΡ δεν είχε τους τελευταίους μήνες νόμιμη σύνθεση», σχολίασε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ενώ τόνισε πως θα ήταν προτιμότερο και για τον ίδιο αν ο διαγωνισμός για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών είχε πραγματοποιηθεί υπό την ευθύνη του ΕΣΡ.
Ωστόσο, υποστήριξε πως θα εξετάσει τις σχετικές προτάσεις από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης:
«Είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε προτάσεις για βελτιώσεις.
Αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουμε αλλαγές που θα οδηγήσουν νωρίτερα σε συναινέσεις.
Θα είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και ιδέες, έως το τελευταίο λεπτό προτού ψηφιστεί η τροπολογία.
Όλοι μπορούν να συναινέσουν, αν σκεφτούν λογικά.
Το Δημόσιο έχει ήδη επωφεληθεί από τον διαγωνισμό για τις άδειες».
Στα του διαγωνισμού, ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε πως το συνολικό τίμημα που καταβλήθηκε και θα καταβληθεί είναι υψηλό, ενώ περιέγραψε την κατάσταση προ της διεξαγωγής του διαγωνισμού ως «αντισυνταγματική πραγματικότητα», με διαρκώς μειούμενη απασχόληση.
Επίσης, έκανε επίσης αναφορά για «δομική στρέβλωση» και «στρεβλή σχέση» που δημιουργούσε καθεστώς αλληλεξαρτήσεων, καταλογίζοντας στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών ότι επέβαλαν το δικό τους συμφέρον, σε βάρος του Δημοσίου, ενώ επανέλαβε τις αναφορές του για «αεροπειρατία».
«Κατέρρευσαν οι αιτιάσεις, βάσει των οποίων η κυβέρνηση επιθυμούσε να λάβουν άδειες επιχειρηματίες προσκείμενοι σε αυτήν.
Η κυβέρνηση βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα», σχολίασε.
Απαντώντας στο το θα γίνει αν τελικά το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις άδειες, δήλωσε πως «αν αφαιρεθεί η δυνατότητα διεξαγωγής του διαγωνισμού από το υπουργείο, δε θα μπορώ να κάνω κάτι», προσθέτοντας πως «θα επιστραφούν τα χρήματα στους υπερθεματιστές».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στη Δικαιοσύνη, τονίζοντας μάλιστα πως «οι δικαστικοί λειτουργοί δέχονται πιέσεις από συγκεκριμένους επιχειρηματίες των ΜΜΕ».
«Ο κόσμος ξέρει ότι υπάρχουν δελτία ειδήσεων, που κάθε άλλο παρά δελτία ειδήσεων είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η χώρα βαδίζει προς μια καινούρια ημέρα, που τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης