Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας: Δεν θα γίνουν 3 νέα hot spots στη Χίο

Μουζάλας: Δεν θα γίνουν 3 νέα hot spots στη Χίο
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εξήγγειλε τη δημιουργία μόνο ενός νέου χώρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών
Στη διάψευση των πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες έχει αποφασιστεί η δημιουργία τριών νέων hot spots στη Χίο, προχώρησε από τη Βουλή ο Γιάννης Μουζάλας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, εξήγγειλε τη δημιουργία μόνο ενός νέου χώρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, με στόχο όπως είπε την αποσυμφόρηση του υπάρχοντος στη ΒΙΑΛ και το κλείσιμο εκείνων που λειτουργούν είτε από το Δήμο είτε άτυπα στη Σούδα και το ΔΗΠΕΘΕ αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα έχουν ήδη εξασφαλιστεί 3,7 εκατ. ευρώ για το νέο hot spot το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με τη ΒΙΑΛ.
Μεταξύ των μέτρων που εξετάζει το υπουργείο για την εκτόνωση της έντασης στο νησί, όπως υποστήριξε ο κ. Μουζάλας, είναι και η μεταφορά ενός αριθμού προσφύγων που έχει εγκριθεί το αίτημά τους για άσυλο στην ενδοχώρα, καθώς και η μεταφορά προσφύγων που παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά σε κέντρο κράτησης που λειτουργούσε από το 1997 στην περιοχή Μερσινίδι.
Με αφορμή τη σκληρή κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση ο Νότης Μηταράκης μέσω της επίκαιρης ερώτησής του, ο Γιάννης Μουζάλας σήκωσε το γάντι και περνώντας στην αντεπίθεση κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ ότι καλεί σε εξέγερση τους κατοίκους του νησιού.
«Έχω δημοσιεύματά σας που καλείται ουσιαστικά το λαό της Χίου σε εξέγερση και καλύπτετε πρακτικά με τις φωνές σας τις εξεγέρσεις. Ζητάτε την παραίτησή μου επειδή προσπαθώ με τις άλλες αρχές ανακουφίσουμε τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Χίου. Δεν θέλετε τη λύση του προβλήματος. Εγώ σας καλώ να βάλετε πλάτη και να συνταχτείτε με τη λύση του προβλήματος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.
Έντονη ήταν η αντίδραση του Νότη Μηταράκη, ο οποίος δήλωσε προσβεβλημένος από όσα του καταλόγισε ο υπουργός, καλώντας τον να παρουσιάσει αποδείξεις για τις κατηγορίες σε βάρος του διαφορετικά να ανακαλέσει.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν ανακάλεσε μεν τις κατηγορίες του ανασκεύασε ωστόσο εν μέρει, σημειώνοντας ότι: «είπα ότι ο τρόπος με τον οποίο θέτετε τα ψέματα για τα προβλήματα –για παράδειγμα ότι θα δημιουργηθούν 3 νέα hot spot- ενώ είναι ότι οι υπάρχουσες δομές θα αναβαθμιστούν και θα μεταφερθούν εκτός της πόλης δημιουργεί πανικό. Αυτό είπα».
«Το 2015 εικοσαπλασιάστηκαν οι ροές κι εσείς λέτε απλώς ότι τριπλασιάσατε το προσωπικό για το άσυλο;
Να γιατί παραιτήθηκε ο κος Βουδούρης. Και οφείλετε να απαντήσετε στις κατηγορίες του για ολιγωρίες και σπατάλες στις δαπάνες για το προσφυγικό», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μουζάλας, ωστόσο, ακολούθησε την τακτική της «σιγής ιχθύος» για τις αιχμές του προσφάτως παραιτηθέντα Γενικού Γραμματέας Υποδοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης