Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πατούλης (ΚΕΔΕ): Πάμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις – Αντιδράσεις για την οικονομική ασφυξία των Δήμων

tags :
Πατούλης (ΚΕΔΕ): Πάμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις – Αντιδράσεις για την οικονομική ασφυξία των Δήμων
Δεν θα φορτωθεί στις πλάτες μας το βάρος των ανέφικτων υποσχέσεων που κάποιοι έδωσαν για να υφαρπάξουν την ψήφο των Ελλήνων τόνισε ο κ.Πατούλης
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι Δήμοι κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει, υπό το πρίσμα και των προβλέψεων του υπό ψήφιση κρατικού προϋπολογισμού του 2016 «για νέες περικοπές στις επιχορηγήσεις των δήμων».
«Το μήνυμα της σημερινής μας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού δεν πρόκειται να ανεχθούν πλέον καμία ενέργεια σε βάρος του θεσμού που υπηρετούν.
Δεν θα φορτωθεί στις δικές μας πλάτες, το βάρος  των ανέφικτων υποσχέσεων που κάποιοι έδωσαν, για να υφαρπάξουν την ψήφο των ελλήνων πολιτών», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης.
«Τέρμα πια η κοροϊδία.
Δεν ανεχόμαστε άλλον οικονομικό στραγγαλισμό των δήμων», είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, προειδοποιώντας για δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε να μπει τέλος στις πολιτικές υποβάθμισης της αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Πατούλης περιέγραψε με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση των δήμων, υπογραμμίζοντας πως «λειτουργούν οριακά, εξαιτίας της διαρκούς μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία τα τελευταία χρόνια ξεπερνά το 60%».
Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι επιδεινώνει την κατάσταση, προωθώντας την περαιτέρω μείωση των οικονομικών πόρων των δήμων, αλλά και μη λαμβάνοντας αποφάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ λόγω έλλειψης προσωπικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης