Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιστρέφει από σήμερα στην Αθήνα η τρόικα – Πρεμιέρα για τα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών

tags :
Επιστρέφει από σήμερα στην Αθήνα η τρόικα – Πρεμιέρα για τα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών
Στόχος να κλείσει η διαπραγμάτευση εντός των επόμενων 20 ημερών
Στην Αθήνα θα βρίσκονται από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας προκειμένου να αποτιμήσουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτος σταθμός των τεχνικών κλιμακίων θα είναι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Στόχος είναι να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας προκειμένου εντός των επόμενων 20 ημερών να έχει κλείσει μια από τις κρισιμότερες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Οι δύο πλευρές θα πρέπει σε αυτό το διάστημα να εξειδικεύσουν τα μέτρα και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους εντός της επόμενης τριετίας αλλά και να ορίσουν το πρόγραμμα εκταμιεύσεων των δόσεων του νέου προγράμματος ύψους 85 δις ευρώ.
Όπως αναφέρεται, είναι πολύ πιθανό σήμερα να ξεκαθαρίσει το ακριβές πρόγραμμα των συνομιλιών – εκτιμάται ότι θα εκκινήσουν κάποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα - αλλά και ο τρόπος που αυτές θα διεξαχθούν, καθώς από την πλευρά τους οι θεσμοί έχουν διαμηνύσει ότι δεν μπορεί να συνεχιστούν οι συσκέψεις σε ξενοδοχεία και μόνο με τεχνοκράτες υπαλλήλους των υπουργείων.
Βάσει του υπάρχοντος χρονοδιαγράμματος, οι διαβουλεύσεις και οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 8 Αυγούστου, ημερομηνία που θα πρέπει να έχει επέλθει συμφωνία για το νέο πρόγραμμα έτσι ώστε να εγκριθεί από το Eurogroup και τα υπόλοιπα κράτη – μέλη προκειμένου να καταβληθεί και η δόση των 5 δις ευρώ για να αποπληρωθεί και το ομόλογο των 3,2 δις ευρώ προς την ΕΚΤ που λήγει στις 20 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης