Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύπρος: Επικριτικό απέναντι στην Ελλάδα το κυβερνών κόμμα - Η οικονομία δεν σηκώνει μαγκιές

Κύπρος: Επικριτικό απέναντι στην Ελλάδα το κυβερνών κόμμα - Η οικονομία δεν σηκώνει μαγκιές
Στην Κύπρο, η τρόικα δεν είναι εναντίον μας, αλλά συνεργάτης στην προσπάθεια να κτίσουμε μια καλύτερη χώρα 
Στην Κύπρο, η τρόικα δεν είναι εναντίον μας, αλλά συνεργάτης στην προσπάθεια να κτίσουμε την καλύτερη Κύπρο, αυτήν που βαδίζει στην σωστή πορεία, με σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα, ανάπτυξη και ξένες επενδύσεις", υποστήριξε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.
Μιλώντας , μετά από συνάντηση με κλιμάκιο της τρόικα, που βρίσκεται στο νησί τα τελευταία δύο χρόνια ο Α. Νεοφύτου υποστήριξε σε επικριτικό ύφος ότι «η οικονομία δεν σηκώνει μαγκιές" και σχολίασε περιπαικτικά ότι «στην Ελλάδα όχι μόνο δεν καταργήθηκαν τα μνημόνια, όπως επιχειρήθηκε, αλλά κατέληξαν να συζητούν τρίτο μνημόνιο, το πιο σκληρό και το χειρότερο από όλα, ακόμα και από αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα».
Σημείωσε, ακόμα, ότι αυτά τα τελευταία δύο πιο δύσκολα χρόνια των τελευταίων δεκαετιών, το μεγαλύτερο κέρδος για την Κύπρο είναι ότι κατόρθωσε να κερδίσει την αξιοπιστία της.
Από την πλευρά του ο γγ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μιλώντας στο ΡΙΚ τόνισε ότι «η κυβέρνηση Χριστόφια προσπάθησε πάρα πολύ να μην έρθει η τρόικα στην Κύπρο και η οικονομία να κινηθεί με διμερή δάνεια».
Όπως διευκρίνισε όμως ένας από αυτούς που πίεζαν για την έλευση της ήταν και ο Αβέρωφ Νεοφύτου όπως και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, δημιουργώντας μάλιστα συνθήκες τέτοιες στη Βουλή με τις νομοθεσίες που ψήφιζαν, ώστε να επιβάλουν την κάθοδό της.
Στην συνέχεια, πρόσθεσε, η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ «βρήκε ως άλλοθι την τρόικα προκειμένου να υλοποιήσει σχέδια τα οποία δεν έβρισκε τρόπο να υλοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια».
Και κατέληξε λέγοντας ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιβάλλουν στο λαό το "κούρεμα" των καταθέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις και την αύξηση του εταιρικού φόρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης