Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επικοινωνία Lew (HΠΑ) με Τσίπρα και Τσακαλώτο - Σειρά επαφών στην Ευρώπη για τη βιωσιμότητα του χρέους

Επικοινωνία Lew (HΠΑ) με Τσίπρα και Τσακαλώτο - Σειρά επαφών στην Ευρώπη για τη βιωσιμότητα του χρέους
Χθες συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του, Wolfang Schaeuble

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε απόψε το βράδυ ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Jack Lew.
Στο μεταξύ σήμερα συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του, Wolfang Schaeuble στο Βερολίνο και με τον διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi στη Φρανκφούρτη.
Η χρηματοδότηση – γέφυρα προς την Ελλάδα, η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο δάνειο και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, κυριάρχησαν στις συναντήσεις του αμερικανού υπ. Οικονομικών.
Παράλληλα, ο κ. Lew συναντήθηκε και με τον Γάλλο ομόλογό του, Michel Sapin.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο J. Lew, κατά τη διάρκεια των σημερινών επαφών του στην Ευρώπη, υπερθεμάτισε την αναγκαιότητα να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ενόψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων.
Ο ρόλος των ΗΠΑ στην επίτευξη συμφωνίας ήταν καθοριστικός, όπως παραδέχθηκε άλλωστε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος ευχαρίστησε χθες δημόσια την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον πρόεδρο Obama.
Η αμερικανική πλευρά εμμένει ιδιαίτερα στο ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, ζήτημα που αποτελεί σημείο τριβής με το Βερολίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης