Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Chasiv Yar θα πέσει στα χέρια των Ρώσων - Έχουν αποκτήσει τριπλάσιο πλεονέκτημα

Το Chasiv Yar θα πέσει στα χέρια των Ρώσων - Έχουν αποκτήσει τριπλάσιο πλεονέκτημα
Tο Chasiv Yar παρέχει στις ρωσικές δυνάμεις την ευκαιρία για πιο σημαντικές επιχειρησιακές προόδους.
Ο ρυθμός των ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων είναι επί του παρόντος υψηλότερος στην κατεύθυνση Avdiivka από ότι κοντά στο Chasiv Yar, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνονται στην εκμετάλλευση μιας τακτικής κατάστασης που είναι δυσμενής για τα ουκρανικά στρατεύματα βορειοδυτικά της Avdiivka.
Ωστόσο, οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να εντείνουν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Chasiv Yar τις επόμενες εβδομάδες, καθώς το Chasiv Yar παρέχει στις ρωσικές δυνάμεις την ευκαιρία για πιο σημαντικές επιχειρησιακές προόδους.
Οι ρωσικές δυνάμεις διέθεσαν πρόσφατα τη δύναμη μάχης περίπου μιας μεραρχίας βορειοδυτικά της Avdiivka, γεγονός που τους προσέφερε ένα περίπου τριπλάσιο πλεονέκτημα έναντι της διαθέσιμης μαχητικής ισχύος της Ουκρανίας στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με ανεπίσημες ουκρανικές εκτιμήσεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δεσμεύσει μεγάλη δύναμη πυρός σε μια περιοχή όπου οι ουκρανικές δυνάμεις αντιμετώπισαν έλλειψη πόρων, γεγονός που επέτρεψε στις ρωσικές δυνάμεις να επιτύχουν τακτικά κέρδη σε περιοχές βόρεια και βορειοδυτικά της Avdiivka κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.
Οι ρωσικές επιθέσεις στην κατεύθυνση Chasiv Yar, αντίθετα, επιβραδύνθηκαν σημαντικά την περασμένη εβδομάδα.
Το ISW έχει συχνά αξιολογήσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις δυσκολεύτηκαν να διεξάγουν ταυτόχρονες επιθετικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου, αλλά πιο πρόσφατα μπόρεσαν να διεξάγουν μικρότερες εναλλασσόμενες επιθετικές επιχειρήσεις σε επιθετικούς «παλμούς», όπως συνέβη στο Lyman, Chasiv Yar και Avdiivka για το μεγαλύτερο μέρος του 2024 μέχρι στιγμής.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα κλίνουν σε επιθέσεις βορειοδυτικά της Avdiivka για να αξιοποιήσουν την πρόσφατη τακτική επιτυχία που έχουν επιτύχει, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν δεσμευτεί στην κατεύθυνση Chasiv Yar πιθανότατα αποσύρονται προσωρινά από τις επιθέσεις για να ξεκουραστούν και να ανασυγκροτηθούν.
Εάν οι ρωσικές δυνάμεις είναι σε θέση να εντείνουν τις επιθέσεις και να καταλάβουν το Chasiv Yar, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Chasiv Yar ως σημείο στάσης για επακόλουθες επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον των κρίσιμων πόλεων της ζώνης των φρουρίων της Ουκρανίας, Kostyantynivka και Druzhkivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα χρειαστεί να αναπληρώσουν και να ενισχύσουν τις μονάδες που επιτίθενται επί του παρόντος γύρω από την Avdiivka, και η διαδικασία αναπλήρωσης και ενίσχυσης είναι πιθανό να αμβλύνει τη συνολική ένταση των επιθέσεών τους και να εμποδίσει την ικανότητά τους να επιτύχουν τον ευρύτερο επιχειρησιακό τους στόχο - Pokrovsk και την περιφέρεια Donetsk διοικητικά σύνορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης