Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευρωπαίοι Πράσινοι: Το αποτέλεσμα της Συνόδου είναι πολύ μακριά από μια δίκαιη συμφωνία

Ευρωπαίοι Πράσινοι: Το αποτέλεσμα της Συνόδου είναι πολύ μακριά από μια δίκαιη συμφωνία
"Η Ελλάδα τέθηκε με την επιλογή μεταξύ ενός Grexit και της αντιμετώπισής της ως προτεκτοράτο"
Το αποτέλεσμα της ελληνικής συμφωνίας απέχει από έναν δίκαιο συμβιβασμό, υποστηρίζουν οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Πρασίνων.
Σε ανακοίνωσή τους για τη Σύνοδο Κορυφής, οι Πράσινοι επισημαίνουν ότι «το αποτέλεσμα είναι πολύ μακριά από μια δίκαιη συμφωνία και δεν αποτελεί απλώς ένα αδύναμο συμβιβασμό. Πρόκειται ουσιαστικά για μια υπαγόρευση».
Όπως εξηγούν, η Ελλάδα τέθηκε  με την επιλογή μεταξύ ενός Grexit και της αντιμετώπισής της ως προτεκτοράτο.
Καμία από αυτές τις επιλογές δεν θα κάνουν τη ζωή του ελληνικού λαού εύκολη, ούτε κάνουν πιθανή την προοπτική για φως στο τέλος του τούνελ, συμπληρώνουν.
«Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι πάντοτε υποστήριζαν μια δίκαιη συμφωνία, που θα έπρεπε να περιλαμβάνει ένα τέλος στη λιτότητα, πραγματική ανακούφιση του χρέους, αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ιδίως εκείνες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να ξεκινήσει και πάλι η ελληνική οικονομία αλλά και με έμφαση σε μαζικές επενδύσεις» αναφέρουν εν συνεχεία.
Οι διαπραγματεύσεις του Eurogroup. Εξηγούν, κατέληξαν σε μια συμφωνία που απέτυχε σε τουλάχιστον τρία και μισό από αυτά τα σημεία. Αν αυτό είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να επιτευχθεί, όπως είπε ο πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας, αποδεικνύει πόσο μακριά είμαστε από την οικοδόμηση μιας Ευρώπης που μπορεί να ενισχύσει την ελπίδα, τη συμμετοχή και τον αυτοσεβασμό.
Αυτή ήταν μια μαύρη εβδομάδα για την Ευρώπη. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια διαφορετική Ευρώπη, καταλήγουν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης