Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το ΝΑΙ που κοιτάει το μέλλον και το ΟΧΙ που λέει δεν έχω να πληρώσω

Το ΝΑΙ που κοιτάει το μέλλον και το ΟΧΙ που λέει δεν έχω να πληρώσω
Σήμερα… συγκρούστηκαν δύο διαφορετικοί κόσμοι με διαφορετικό περιεχόμενο...
Το δημοψήφισμα ως απόφαση τεμαχίζει την Ελλάδα στα δύο. Οι δύο συγκεντρώσεις της Αθήνας η μία με το ΝΑΙ στο Καλλιμάρμαρο και άλλη με το ΟΧΙ στην Πλατεία Συντάγματος.
Σήμερα… συγκρούστηκαν δύο διαφορετικοί κόσμοι με διαφορετικό περιεχόμενο.
Η Πλατεία Συντάγματος συγκέντρωσε πολίτες που είχαν ως … σημαία ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα εδώ που φθάσαμε αλλά δεν βγήκε η προοπτική μέσα από τα πηγαδάκια των πολιτών. Άγνωστοί μεταξύ αγνώστων πρόσφεραν την παρουσία τους ως «όπλο» στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Πράγματι είδαμε την απόγνωση σε πολλά πρόσωπα στη πλατεία Συντάγματος και αυτό που σου έδιναν να κατανοήσεις ήταν ότι δεν έχουν να δώσουν τίποτε άλλο και το πιο βασικό επιχείρημα ήταν ότι δεν μπορούμε να πάμε πιο χαμηλά από εδώ που είμαστε. Αντίθετα στο Καλλιμάρμαρο οι πολίτες που σήκωσαν το ΝΑΙ έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον, Υπερασπίστηκαν τη χώρα δίνοντας προοπτική, υπερασπίστηκαν την Ελλάδα με τα λάθη της και ξέχασαν τις πολιτικές ηγεσίες που τους έφεραν σε αυτό το σημείο. Το ΝΑΙ που είπαν οι πολίτες ήταν η πρόθεση τους να σηκώσουν τα βάρη, να μιλήσουν για τα λάθη που έγιναν αλλά ζήτησαν η Ελλάδα να γίνει μια ευρωπαϊκή χώρα που θα μπορεί να θρέψει τα παιδιά της.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@ bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης