Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύπρος: Στις 14 Ιουλίου το νέο ραντεβού με την τρόικα για την 8η αξιολόγηση του προγράμματος

Κύπρος: Στις 14  Ιουλίου το νέο ραντεβού με την τρόικα για την 8η αξιολόγηση του προγράμματος
Δηλώσεις από τον επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Κύπρο, Mark Lewis
Στις 14 Ιουλίου θα μεταβεί εκ νέου η τρόικα στην Κύπρο για την 8η αξιολόγηση του προγράμματος, δίνοντας έμφαση στην μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, αλλά και τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών.
Όπως γνωστοποιήθηκε χθες από τον επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την Κύπρο Mark Lewis  (Μαρκ Λιούις), στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με αφορμή της ολοκλήρωση της 5ης, 6ης και 7ης αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος, επιστρέφει στην Κύπρο στις 14 Ιουλίου η τρόικα για την 8η αξιολόγηση του προγράμματος.
Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, στο επίκεντρο θα βρεθεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της αναδιάρθρωσης του ιδιωτικού χρέους, χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις,  η νομοθεσία για τις εκποιήσεις και το πλαίσιο αφερεγγυότητας, το πλήθος τίτλων ιδιοκτησίας που δεν έχουν μεταβιβαστεί και κάνουν περίπλοκο το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων σε σχέση με ιδιοκτησίες ιδιωτικής και εμπορικής χρήσης, αλλά και υποθήκες.
Κατά τον ίδιο, κατάλληλος για τη σταδιακή και βιώσιμη βελτίωση των δημοσίων οικονομικών, είναι ο στόχος  για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης