Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Δημοψήφισμα εάν αποτύχει η διαπραγμάτευση – Δεν είναι ευχάριστη λύση

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Δημοψήφισμα εάν αποτύχει η διαπραγμάτευση – Δεν είναι ευχάριστη λύση
Ο λαός θα βρεθεί αντιμέτωπος με την επιλογή ή της υποταγής ή της ρήξης τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος θα είναι «μια τελευταία καταφυγή εάν αποτύχει η διαπραγμάτευση» εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Χρυσόγονος.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Χρυσόγονος υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα δεν είναι μια ευχάριστη λύση καθώς «θα φέρουμε τον ελληνικό λαό αντιμέτωπο με πολύ δύσκολες επιλογές.
Δηλαδή ουσιαστικά με την επιλογή της υποταγής ή της ρήξης»
«Αυτό μπορεί να γίνει μόνο στην περίπτωση που αποτύχει η διαπραγμάτευση.
Δεν βλέπω να υπάρχει κάτι τέτοιο, βλέπω να υπάρχει και από την πλευρά τους, παρά τη συνέχιση διαφόρων επικοινωνιακών και άλλων εκβιασμών, μια διάθεση να βρεθεί λύση και αυτό οφείλεται σε κάποιο βαθμό και σε αντικειμενικές εξελίξεις όπως είναι η άνοδος των τιμών των ομολόγων των άλλων χωρών της περιφέρειας της ευρωζώνης τον τελευταίο ενάμισι μήνα που υποδηλώνει ότι υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ελληνικού ιού άρα δεν είναι να το πάρουν αψήφιστα και αυτοί» τόνισε ο κ.Χρυσόγονος.
Ερωτηθείς ποια είναι η εκτίμηση του για το σημερινό Eurogroup ο κ.Χρυσόγονος υποστήριξε πως «ελπίζω και εύχομαι ότι θα υπάρξει δήλωση διότι πλέον τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει».
«Ευκταίο θα ήταν αν μπορούσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία , φαίνεται ότι αυτό μάλλον δεν είναι εφικτό σήμερα αλλά πάντως τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά.
Πρέπει να φτάσουμε σε συμφωνία γιατί η χώρα το καλοκαίρι έχει να αντιμετωπίσει πολύ υψηλές χρηματοδοτικές υποχρεώσεις προς τους εταίρους-δανειστές και αυτό θα είναι σχεδόν αδύνατο να το επιτύχει αν δεν την ξαναδανείσουν οι ίδιοι.
Πράγμα που σημαίνει ότι τα λεφτά τα βγάζουν από τη μια τους τσέπη, τα βάζουν στην άλλη και στο μεταξύ κάνουν θηλιά γύρω από λαιμό μας.
Αλλά έτσι είναι τα πράγματα πρέπει να βρεθεί μια λύση για να αποφύγουμε τη στάση πληρωμών» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως αν δεν πληρωθεί η αυριανή δόση προς το ΔΝΤ «θα υπάρχει πρόβλημα στις διεθνείς σχέσεις της χώρας ουσιαστικά με ολόκληρο τον κόσμο».
«Δεν είναι τυχαίο ότι μπήκαν μπροστά οι πληρωμές του ΔΝΤ, είναι μια εσκεμμένη πολιτική από τους εταίρους προκειμένου ο εκβιασμός προς την Ελλάδα να είναι ισχυρότερος και δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα» είπε ο κ.Χρυσόγονος, επισημαίνοντας ότι «είναι δεδομένο ότι οι δανειστές επιδιώκουν να συνεχιστεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το δικό τους καταστροφικό μνημονιακό πρόγραμμα και να υλοποιηθεί το μικρότερο δυνατό ποσοστό από το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης».
«Άρα γίνεται ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, μια πολλή σκληρή διαπραγμάτευση και καλώς γίνεται διότι τη ζήτησε ο ελληνικός λαός με το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά έχει ένα πολύ υψηλό παράπλευρο κόστος για την ελληνική οικονομία και άρα κάπου πρέπει να οδηγηθούμε.
Πιστεύω ότι θα οδηγηθούμε σε ένα αποτέλεσμα που θα είναι σαφώς καλύτερο από το mail Χαρδούβελη» εκτίμησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης