Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μάρδας (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι συναντήσεις με τους θεσμούς

Μάρδας (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι συναντήσεις με τους θεσμούς
Δεν θα υπάρχει αυτό το διαρκές πήγαινε έλα των κλιμακίων από υπουργείο σε υπουργείο τόνισε ο κ.Μάρδας
Διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα εξελιχθεί η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα παρείχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας.
«Δεν θα υπάρχει αυτό το διαρκές πήγαινε έλα των κλιμακίων από υπουργείο σε υπουργείο, αλλά τα στελέχη των υπουργείων θα συγκεντρώνονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και θα συναντώνται με τα στελέχη των «θεσμών».
Εκείνο το οποίο συμφωνήθηκε ότι δεν θα γίνεται είναι αυτό το σάρωμα που γινόταν την προηγούμενη φορά από τρία άτομα που πήγαιναν σε κάθε υπουργείο και κάπου οι υπουργοί αισθάνονταν ότι ήταν ίσως κάτι σαν υποτελείς» υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο Βήμα Fm ο κ.Μάρδας.
Όπως είπε «για τις συνεργασίες με τα τεχνικά κλιμάκια, εμείς, αυτό που κάνουμε είναι ότι έχουμε ετοιμάσει τις υπηρεσίες, έτσι ώστε στο βαθμό που συμφωνηθεί και έχουμε διάφορα τεχνικά κλιμάκια, τα οποία θα είναι τμηματαρχών ή διευθυντών των θεσμών, να συνεργαστούμε και να γίνει το ό,τι έχει αποφασιστεί να γίνει.
Θα συντονίσουμε και τα υπόλοιπα υπουργεία, ώστε τα στελέχη των υπόλοιπων υπουργείων να έρθουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και να μην υπάρχει η βόλτα των όποιων τεχνικών υπαλλήλων των θεσμών από υπουργείο σε υπουργείο».
Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι τεχνικά κλιμάκια επισκέπτονται την Ελλάδα εδώ και χρόνια, αλλά η τρόικα ήταν μεγάλο πρόβλημα.
«Επί της ουσίας, τα τεχνικά κλιμάκια στη χώρα έρχονται εδώ και 15 χρόνια.
Δεν είναι το ενοχλητικό το τεχνικό κλιμάκιο που θα έρθει, καθώς έρχονται και μας δίνουν και μια τεχνογνωσία.
Το ενοχλητικό ήταν αυτό που γινόταν προηγουμένως με την τρόικα» υπογράμμισε ο κ.Μάρδας.
Ερωτηθείς για τις δανειακές υποχρεώσεις και τη χρηματοδότηση ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι «μια πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίζουμε, είναι να μπορούμε να πληρώσουμε στο χρόνο που πρέπει τις υποχρεώσεις μας.
Μέχρι τώρα, το πράγμα αυτό γίνεται.
Όπως ξέρετε, όμως, τρέχουν κάποιες διαπραγματεύσεις που έχουν σχέση με αυτό το ντοσιέ.
Δεν είναι δυνατόν, αυτή τη στιγμή, να σας πω ότι υπάρχουν χρήματα μέχρι τότε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης