Τελευταία Νέα
Πολιτική

Όλα για όλα από την κυβέρνηση τους επόμενους 4 μήνες για την πολιτική ανατροπή - Που ποντάρει το Μαξίμου ενόψει προεδρικής εκλογής

Όλα για όλα από την κυβέρνηση τους επόμενους 4 μήνες για την πολιτική ανατροπή - Που ποντάρει το Μαξίμου ενόψει προεδρικής εκλογής
Τα ρέστα τους παίζουν Σαμαράς, Βενιζέλος
Θέσεις μάχης λαμβάνει η κυβέρνηση με κύριο και μοναδικό στόχο να ανατρέψει το εις βάρος της πολιτικό κλίμα ενόψει της προεδρικής εκλογής.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτούν έως την ημερομηνία – ορόσημο της εκλογής του νέου ΠτΔ μέσα σε ένα σκηνικό σύγκρουσης και ακραίας πόλωσης.
Γεγονός που αν μη τι άλλο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει θετικά υπέρ των δύο κύριων διεκδικητών της εξουσίας, μια και αναμένεται να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους τους.
Οι κυβερνητικοί εταίροι (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) παρά τις διαρκείς αναταραχές και προστριβές (τελευταίο επεισόδιο οι δηλώσεις Δένδια για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια) διαβεβαιώνουν ότι θα πορευτούν από κοινού στο δύσκολο δρόμο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Διότι γνωρίζουν ότι σε διαφορετική περίπτωση και οι δύο θα είναι χαμένοι.
Βάσει αυτού του δεδομένου, άμεση προτεραιότητα για Σαμαρά και Βενιζέλο είναι η επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και η δρομολόγηση της λύσης για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους.
Εξελίξεις που κατά την κυβέρνηση, μπορούν να αποτελέσουν το πρώτο κρίσιμο βήμα για την αλλαγή του πολιτικού κλίματος.
Υπό την έννοια ότι η σελίδα για την επόμενη ημέρα για την χώρα είναι έτοιμη να γυρίσει.
Ωστόσο, Σαμαράς και Βενιζέλος γνωρίζουν πως εάν δεν βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών, τα όποια θετικά μηνύματα από το «διεθνές μέτωπο» για την ελληνική οικονομία δεν θα είναι αρκετά για την πολιτική ανατροπή.
Για αυτό το λόγο, η κυβέρνηση ποντάρει στις καλές ειδήσεις.
Ή τουλάχιστον στην εξαγγελία αυτών.
Ήδη η κοινή γνώμη «βομβαρδίζεται» με κάποιες από αυτές.
Οι έως 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το 2015, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και ο περιορισμός των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος μισθωτών, συνταξιούχων και επιχειρήσεων είναι μερικά μόνο από τα «όπλα» της κυβέρνησης.
Εάν αυτές οι εξαγγελίες (ή μέρος αυτών) υλοποιηθούν, η συγκυβέρνηση θα αρχίσει να μετρά «κέρδη».
Όχι μόνο από τη στάση της κοινής γνώμης, αλλά και από τη συμπεριφορά των βουλευτών της.
Διότι οι όποιες θετικές ειδήσεις θα τονώσουν την ψυχολογία και το ηθικό των 155 βουλευτών της.
Γεγονός που θα προσδώσει στην κυβέρνηση σιγουριά για τις δυνάμεις της και θα την ωθήσει να στρέψει την προσοχή της στο πραγματικό μείζον για αυτήν ζήτημα.
Που δεν είναι άλλο από την εύρεση των επιπλέον 25 βουλευτών για να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Η υλοποίηση θετικών ειδήσεων στο μέτωπο της οικονομίας και πρωτίστως στην καθημερινότητα των πολιτών μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο «έρεισμα» για τους αναποφάσιστους - ανεξάρτητους και μη - βουλευτές προκειμένου να εκλέξουν τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Διότι με ικανοποιημένη – όσο είναι δυνατόν – την κοινή γνώμη και με δρομολογημένη την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων της ελληνικής οικονομίας, θα δοθεί το «πάτημα» σε όσους βουλευτές έχουν δεύτερες σκέψεις να εκφράσουν την «υπευθυνότητα» τους και να συνταχθούν με την «λαϊκή απαίτηση» για πολιτική και οικονομική σταθερότητα.
«Επίτευγμα» που με τη σειρά του θα τους διασφαλίσει δύο ακόμα χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης