Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης (υπ. Εργασίας): Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας – Καμία νέα εισφορά για το ασφαλιστικό σύστημα

Βρούτσης (υπ. Εργασίας): Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας – Καμία νέα εισφορά για το ασφαλιστικό σύστημα
Σφοδρή αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλη
Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις και ότι δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας παρείχε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή για το ασφαλιστικό σύστημα και τις συντάξεις.
«Δεν πρόκειται να μειωθούν κύριες συντάξεις και δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας και δεν θα υπάρξει καμία νέα εισφορά για το ασφαλιστικό σύστημα. Η ταμειακή ισορροπία των ταμείων είναι απόλυτα διασφαλισμένη. Ο συντελεστής βιωσιμότητας και νοικοκυρέματος που εφάρμοσε η κυβέρνηση δεν ξαναδημιουργεί ελλείμματα και διασφαλίζει ότι οι επόμενες γενιές Ελλήνων θα πάρουν και εφάπαξ και επικουρικές» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.
Τοποθέτηση που προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Στρατούλη.
«Η επικουρική που θα μειώνεται κάθε 3 μήνες και τα εφάπαξ που έγιναν 5 χιλιάδες ευρώ, γι αυτή τη διασφάλιση μιλάτε;» είπε ο κ.Στρατούλης, προσθέτοντας: «Δεν μας πείσατε ότι θα γίνουν αρνητικές αλλαγές αλλά ενισχύσατε του φόβους μας γιατί δεν είπατε αν δέχεστε ή όχι αυτά που ζητά η τρόικα. Στο Παρίσι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε για το ασφαλιστικό και δεν είπατε «όχι» στις απαιτήσεις της τρόικας».
Το κλίμα οξύνθηκε περαιτέρω, όταν ο κ.Στρατούλης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει το ασφαλιστικό και θα επαναφέρει τις συντάξεις.
Η άποψη αυτή προκάλεσε την έκρηξη του υπουργού Εργασίας, οποίος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να παίζει με τις συντάξεις των Ελλήνων, υπογραμμίζοντας ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κοσμογονίες, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τα καταστρέψει».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης