Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα σύγκρουση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την τρομοκρατία και την απόδραση Ξηρού

Νέα σύγκρουση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την τρομοκρατία και την απόδραση Ξηρού
Από έντονους λεκτικούς διαξιφισμούς σημαδεύτηκε η συζήτηση στη Βουλή για νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης
Ιδιαίτερα έντονη  αντιπαράθεση με έντονους λεκτικούς διαξιφισμούς ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Κοντονή και της βουλευτού της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα με θέμα την τρομοκρατία και με αφορμή την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές.
Σε παρέμβασή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε λόγο για επιλεκτική καταδίκη της βίας από την Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Ο κ. Κοντονής, μίλησε για πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης στην απόδραση του Ξηρού, την κατηγόρησε ότι ασκεί τρομοκρατία σε δικηγόρους και μάρτυρες και δήλωσε ότι για το κόμμα του είναι ιστορικά καταδικαστέα η τρομοκρατία.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, επισήμανε ότι το κράτος δικαίου δεν είναι μόνο για να το επικαλούμαστε αλλά και για να το υπερασπιζόμαστε.
Εξάλλου, η Κατερίνα Παπακώστα έκανε λόγο για θολό τοπίο σε ό,τι αφορά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί μέσω της εφημερίδας «Αυγή» να τη νομιμοποιεί, με επίφαση το Σύνταγμα.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με αφορμή τη συζήτηση, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση δύο κοινοτικών οδηγιών που αφορούν το δικαίωμα σε διερμηνεία και μετάφραση κατά την ποινική διαδικασία και το δικαίωμα ενημέρωσης στο πλαίσιο των ποινικών διαδικασιών.
«Είναι βόμβα στα θεμέλια της δικονομίας να συκοφαντείτε συνηγόρους και μάρτυρες υπεράσπισης. Ακυρώνει το σύστημα δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση διχάζει τους πολίτες. Ασκεί αυτήν τη στιγμή τρομοκρατία κατά δικηγόρων και μαρτύρων. Αυθαιρετείτε πολιτικά υπό το κράτος της κατάρρευσής σας. Είναι ένας κακός κατήφορος αυτός για τον ευρωπαϊκό και νομικό πολιτισμό μας που πρέπει να σταματήσει», υποστήριξε ο κ. Κοντονής.
Ωστόσο η κ. Παπακώστα επέμεινε στις κατηγορίες της κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για αόριστες και προσβλητικές συκοφαντίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης