Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση έχει πάρει τα μέτρα της για το χειμώνα - Θα υπάρξει παρέμβαση και στα καύσιμα

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση έχει πάρει τα μέτρα της για το χειμώνα - Θα υπάρξει παρέμβαση και στα καύσιμα
Η  αύξηση στο φυσικό αέριο θα είναι τόσο πολύ μεγάλη που ακόμη και με την επιδότηση θα είναι ακριβό, σημείωσε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα

«Η κυβέρνηση έχει πάρει τα μέτρα της για το χειμώνα που θα είναι από τους πιο δύσκολους», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, επαναλαμβάνοντας πως «αυτή η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους Έλληνες πολίτες μόνους τους σε αυτή την κρίση».
«Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη ΔΕΘ μέτρα ύψους 5,5 δισεκ. ευρώ που δεν είναι δανεικά, είναι από την υπεραπόδοση της οικονομίας και γυρίζουν στους πολίτες», υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης.
Πρόσθεσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είχε ανακοινώσει ότι επίκειται σχέδιο για τη μείωση της τιμής στην αντλία, με αφορμή έγγραφο - προσχέδιο της ΕΕ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που παρουσιάστηκε, σε εκπομπή του ΣΚΑΪ και αναφέρεται στην επιβολή έκτακτης εισφοράς τουλάχιστον 33% επί των υπερκερδών βιομηχανιών πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα και διυλιστηρίων.
«Όπως ακριβώς χειριστήκαμε την αύξηση στο ρεύμα, βάζοντας έκτακτο φόρο στα κέρδη των εταιρειών παραγωγής, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι σήμερα περίπου 2 δισεκ. στην πηγή που έχουν επιστρέψει στους καταναλωτές ως επιδότηση στους λογαριασμούς, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα υπάρξει παρέμβαση και στα καύσιμα που θα ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός», σημείωσε.
Σχετικά με την επιδότηση στο φυσικό αέριο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα είναι γενναία, όπως είναι όλα τα μέτρα που έχουμε ληφθεί μέχρι τώρα.
Ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός, η αύξηση στο φυσικό αέριο θα είναι τόσο πολύ μεγάλη που ακόμη και με την επιδότηση θα είναι ακριβό, ζητώντας εκ νέου από τους πολίτες να βρουν εναλλακτικές θέρμανσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης