Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Δεν μπορεί να γίνει άλλη παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ, τον μειώσαμε 35%

Χρήστος Σταϊκούρας: Δεν μπορεί να γίνει άλλη παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ, τον μειώσαμε 35%
Δεν μπορεί να γίνει άλλη παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ σημείωσε ο ίδιος
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση είναι απολύτως συνεπής με την προεκλογική της δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ, τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
"Είχαμε δεσμευτεί για μείωση 30% και φτάνουμε στο 35%.
Δεν μπορεί να γίνει άλλη παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ.
Ήδη, είμαστε απολύτως συνεπείς με αυτά που είχαμε πει προεκλογικά και μάλιστα, σε υψηλότερο ποσοστό" τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας κατά τη δεύτερη ημέρα επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Επί των διατάξεων του νομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για τους ευάλωτους οφειλέτες, το νέο μειωμένο ΕΝΦΙΑ κ.α., εξέφρασαν τη γνώμη τους οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων φορέων.
Στην επιτροπή, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Ριζεάκου είπε ότι το νομοσχέδιο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Ζήτησε, όμως, η κατάρτιση και η τροποποίηση του οργανισμού της ΕΚ να γίνεται από την ίδια και όχι με υπουργική απόφαση.
Από την πλευρά των εργαζομένων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η πρόεδρος κα Μαρία Μαργαριτσανάκη είπε ότι οι προτεινόμενες διατάξεις δεν επιλύουν "τα τεράστια και χρόνια προβλήματα που επέφεραν τόσο οι μνημονιακές ρυθμίσεις, όσο και η αδιαφορία αντιμετώπισης από τις τελευταίες ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης