Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική έρευνα για τη βεβήλωση του μνημείου Σοβιετικών στρατιωτών στην Καλλιθέα

Ρωσική έρευνα για τη βεβήλωση του μνημείου Σοβιετικών στρατιωτών στην Καλλιθέα
Αναμένεται και αίτημα για διεθνή νομική συνδρομή
Σχετικά Άρθρα
Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας άνοιξε φάκελο για την υπόθεση της βεβήλωσης μνημείου Σοβιετικών στρατιωτών στην Αθήνα (περιοχή Καλλιθέας).
Σύμφωνα με την έρευνα, οι επιτιθέμενοι κατέστρεψαν το μνημείο των Σοβιετικών στρατιωτών που πέθαναν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κατά την απελευθέρωση του εδάφους της χώρας από τους Ναζί εισβολείς.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ξεκίνησε ποινική έρευνα για την υπόθεση.
"Το Κύριο Τμήμα Ερευνών της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας κίνησε ποινική υπόθεση για λόγους εγκλήματος σύμφωνα με τα εδάφια …. του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας "Καταστροφή ή ζημιά σε στρατιωτικά μνημεία μνημονεύοντας όσους πέθαναν υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Στο μνημείο ήταν ζωγραφισμένο ένα νεοναζιστικό σύμβολο και μια προσβλητική επιγραφή με το όνομα ενός ουκρανικού εθνικιστικού τάγματος (σ.σ. Τάγμα Αζόφ).
«Αυτές οι ενέργειες στρέφονται κατά των συμφερόντων της Ρωσίας στον τομέα της διατήρησης της ιστορικής μνήμης των δραστηριοτήτων της ΕΣΣΔ κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και του καθοριστικού ρόλου στη νίκη επί του φασισμού.
Στο πλαίσιο ποινικής υπόθεσης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ετοιμάζεται διεθνές αίτημα για νομική συνδρομή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης