Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μαραβέγιας (Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής): Η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί έγκαιρα

Μαραβέγιας (Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής): Η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί έγκαιρα
Tο μεγάλο ζήτημα είναι πώς θα καταφέρουμε να έρθουν επενδύσεις στη χώρα από εγχώριους και ξένους επενδυτές, δήλωσε ο κ. Μαραβέγιας 
Προειδοποίηση για την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης απηύθυνε ο Ναπολέων Μαραβέγιας, Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.
«Οποιαδήποτε καθυστέρηση σε διαδικασίες που θα μας βγάλουν από τα μνημόνια θα δημιουργήσει προβλήματα» δήλωσε στον Real FM.
Όπως είπε, η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί έγκαιρα ώστε να μη διαταραχτεί το κλίμα εμπιστοσύνης που έχτισε η κυβέρνηση με πολύ κόπο.
Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι το μεγάλο ζήτημα είναι πώς θα καταφέρουμε να έρθουν επενδύσεις στη χώρα από εγχώριους και ξένους επενδυτές ενώ τόνισε ότι το θέμα της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων, είναι «ένα μεγάλο ζήτημα του φορολογικού ανταγωνισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Ωστόσο, προσέθεσε ότι στην Ελλάδα δεν είναι μόνο η φορολογία το πρόβλημα, καθώς πρέπει να αντιμετωπιστούν η ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης αλλά και οι διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων, που αποτελούν χρόνιες παθογένειες της οικονομίας μας.
Όσον αφορά στη δυνατότητα πώλησης των «κόκκινων» δανείων στους δανειολήπτες πριν φτάσουν στα funds, όπως έγινε στην Κύπρο τόνισε ότι μπορούσε να γίνει μια σχετική νομοθετική ρύθμιση, λαμβάνοντας υπόψη ορισμένες πρόνοιες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης