Τελευταία Νέα
Οικονομία

New York Times: Η έκδοση ελληνικού ομολόγου δεν σημαίνει ότι η χώρα διέφυγε τον κίνδυνο

New York Times: Η έκδοση ελληνικού ομολόγου δεν σημαίνει ότι η χώρα διέφυγε τον κίνδυνο
Αν η Ελλάδα δυσκολευτεί να βρει αγοραστές, η πώληση του ομολόγου θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμη ένα χτύπημα για τη χώρα
Στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή στις αγορές αναφέρονται και οι New York Times, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει κάνει πρόοδο στις προσπάθειες ανάκαμψης της.
Η προτεινόμενη έκδοση ομολόγου προσφέρει την ελπίδα ότι η Ελλάδα μπορεί τελικά να αποδεσμευτεί από τα διεθνή προγράμματος, συνολικής αξίας 460 δισ. ευρώ, που έχει λάβει από το 2010 με στόχο να παραμείνει στην επιφάνεια.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η έκδοση είναι μια κομβική στιγμή στις επίπονες προσπάθειες της Ελλάδας να ανακάμψει από τα προβλήματα που προέκυψαν από την οικονομική κρίση που άρχισε στη Wall Street πριν από περίπου μία 10ετία και σε κάποιο σημείο απείλησε να διαλύσει την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση.
Εάν το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι ισχυρό, θα ήταν μια στιγμή ορόσημο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ευρωζώνη.
Αν όμως η Αθήνα δυσκολευτεί να βρει αγοραστές, η πώληση του ομολόγου θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμη ένα χτύπημα για μια χώρα που μόλις πρόσφατα άρχισε να βλέπει σημάδια ανάκαμψης, ενώ πριν από δύο καλοκαίρια κόντεψε να βρεθεί εκτός νομισματική ένωσης.
Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου δήλωσε ότι η χώρα του «υπάρχει μια ευκαιρία για την Ελλάδα να γίνει μια κανονική χώρα».
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, η έκδοση ομολόγου δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα διέφυγε τον κίνδυνο.
«Είναι απλά το πρώτο από πολλά βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να δοκιμάσει εάν μπορεί να αντλήσει χρήματα από τις διεθνείς αγορές για να στηρίξει την οικονομία όταν το τελευταίο πρόγραμμα λήξει τον Αύγουστο του 2018» αναφέρεται επίσης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης