Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Η Ελλάδα προσέλαβε έξι τράπεζες για να διαχειριστούν την έκδοση ομολόγου

Reuters: Η Ελλάδα προσέλαβε έξι τράπεζες για να διαχειριστούν την έκδοση ομολόγου
Πρόκειται για τις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC
Στην πρόσληψη έξι τραπεζών που θα διαχειριστούν την έκδοση 5ετούς ομολόγου στις διεθνείς χρηματαγορές, προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα.
Ειδικότερα, πρόκειται για τις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.
Η πηγή ανέφερε πως η έκδοση ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα παραμένει ακόμη αβέβαιο, διότι η Ελλάδα αναμένει την έγκριση των πιστωτών.
Την ίδια στιγμή, δύο άλλες πηγές ανέφεραν πως μια από τις επιλογές που εξετάζονται είναι οι επενδυτές να επεκτείνουν τις ωριμάνσεις του ομολόγου μέσω μιας δημοπρασίας για τα ομόλογα 3 δισ. ευρώ, τα οποία ωριμάζουν τον Απρίλιο του 2019.
Επίσης, έτερη επιλογή είναι μια δημοπρασία ή μια επαναγορά των λεγόμενων ομολόγων strip, τα οποία δημιουργήθηκαν από την αναδιάρθρωση χρέους το 2012.
Οι τράπεζες αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Η Ελλάδα, η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της οποίας βαθμολογείται από τους τρεις αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης με Caa2/B-/CCC, προσπαθεί να αντλήσει 2 με 4 δισ. ευρώ από τις αγορές.  
Το πρακτορείο επισημαίνει πως παραμένει ακόμη ασαφές το αν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα θα εισέλθουν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ..


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης