Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εκλογές ΤΕΕ: Νίκη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών με 25,33%

Εκλογές ΤΕΕ: Νίκη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών με 25,33%
Στις κάλπες οι μηχανικοί
(upd) Νίκη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών που πρόσκειται στη ΝΔ δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών του ΤΕΕ, καθώς έλαβε ποσοστό 25,33% των ψήφων (2.792 ψήφους).
Δεύτερη η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και έλαβε 12,91% (1.423), ενώ τρίτη η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών - Οικολόγοι Μηχανικοί - Συνεργαζόμενοι με ποσοστό 7,94% (875 ψήφους).
Σημειώνεται ότι στις εκλογές  ψήφισαν 11.424 μηχανικοί και από τα ψηφοδέλτια τα 11.022 ήταν  έγκυρα, τα 174 άκυρα και 228 λευκά.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Με μεγαλύτερη συμμετοχή σε σχέση με την προηγούμενη διαδικασία του 2013 διεξάγονται από το πρωί οι εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσο και σε κάθε πρωτεύουσα νομού της χώρας.
Μιλώντας ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ επεσήμανε ότι η αυξημένη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία καταδεικνύει ότι αυτό που έχουν υποστεί οι μηχανικοί τα τελευταία χρόνια έχει φέρει τους μηχανικούς πιο κοντά στο ΤΕΕ,
Ο κ. Στασινός επεσήμανε ότι η διαδικασία των εκλογών του ΤΕΕ είναι η πλέον σύγχρονη στη χώρα, καθώς τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων σκανάρονται και αυτόματα «διαβάζονται» οι σταυροί προτίμησης.
Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του ΟΑΚΑ ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος έχει θητεύσει στο παρελθόν στη θέση του Προέδρου του ΤΕΕ.
Ο Γιώργος Στασινός τόνισε στις δηλώσεις του ότι το χτύπημα της οικονομικής κρίσης στον κλάδο των μηχανικών είναι μεγαλύτερο από όλους τους άλλους επιστημονικούς κλάδους.
«Παλεύουμε για την επιβίωση», είπε χαρακτηριστικά.
Και στη συνέχεια δήλωσε πως «το 2015 διαγράφηκαν από το ΤΕΕ 4.000 μηχανικοί και φαίνεται ότι το 2016 θα διαγραφούν περισσότεροι από 6.000.
Με αυτόν τον ρυθμό σε 7-8 χρόνια δεν θα υπάρχουν μηχανικοί στον τόπο μας».
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ συνέχισε λέγοντας «αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε πράγματα για να κρατήσουμε το επιστημονικό δυναμικό της χώρας…
Πρόσφατα έκανα 20 προτάσεις για την ανάπτυξη οι οποίες δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και αντιμετωπίζουν με ρεαλισμό τα πράγματα και το μόνο που χρειάζονται είναι πολιτική βούληση».
Και πρόσθεσε πως η οικοδομή έχει «νεκρώσει» αφού έχει μειωθεί κατά 95%, ενώ πραγματικά έργα δεν υλοποιούνται…
Επίσης τόνισε πως με 38% ασφαλιστικές εισφορές και υψηλή φορολογική κλίμακα οι μηχανικοί της χώρας βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.
Σημειώνεται ότι από τις 8 το πρωί διεξάγεται ομαλά η εκλογική διαδικασία τόσο στην Αθήνα (ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ «Σπύρος Λούης», Μαρούσι), όσο στη Θεσσαλονίκη (περίπτερο 4 της HELEXPO A.E., Εγνατία 154) και σε άλλες 60 πόλεις της χώρας.
Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 μ.μ.
Το ενδιαφέρον των μηχανικών όλων των ηλικιών και ειδικοτήτων, σύμφωνα με τις πρώτες εντυπώσεις από την προσέλευση στα εκλογικά κέντρα, παρουσιάζεται έντονο, ενώ νωρίς το πρωί ψήφισε και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με τον οποίο ο κ. Στασινός είχε σύντομη συνομιλία.
Δικαίωμα ψήφου έχουν φέτος 102.725 διπλωματούχοι μηχανικοί, καθώς το Επιμελητήριο αποτελεί το μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της χώρας, γεγονός που δίνει στις εκλογές αυτές ιδιαίτερη σημασία.

(Πρώτη ενημέρωση 16:24, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης