Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βενιάμης (Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών): Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παραμείνει η καρδιά της διεθνούς ναυτιλίας

Βενιάμης (Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών): Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παραμείνει η καρδιά της διεθνούς ναυτιλίας
Αρχίζουν σήμερα τα Ποσειδώνια 2016, στις 19:00 το απόγευμα τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
Την θέση ότι η Ελλάδα, ως παραδοσιακή ναυτιλιακή δύναμη, μπορεί και θα πρέπει να παραμείνει η καρδιά της διεθνούς ναυτιλίας που είναι συνυφασμένη με την παγκόσμια πρόοδο και ευημερία διατυπώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θ. Βενιάμης με αφορμή την έναρξη από σήμερα της ετήσιας έκθεσης των Ποσειδωνίων.
Την έκθεση θα εγκαινιάσει στις 19:00 σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Η ελληνική ναυτιλία μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει στην εθνική αλλά και ευρωπαϊκή οικονομία, διατηρώντας την ανταγωνιστικότητά της, που διακυβεύεται εξαιτίας πρόσφατων άστοχων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με κίνδυνο να προκληθεί φυγή, όχι μόνο του ελληνόκτητου στόλου, αλλά και του ευρύτερου ευρωπαϊκού, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης με μετεγκατάσταση σε πιο φιλόξενα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα.
Τα Ποσειδώνια 2016 παρέχουν την ευκαιρία να προωθήσουμε περαιτέρω την πολιτική, που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τον ελληνικό εφοπλισμό, σφυρηλάτησης συμμαχιών με σημαντικούς εμπορικούς και ναυτιλιακούς εταίρους στα διεθνή ναυτιλιακά δρώμενα και να θέσουμε υψηλότερους κοινούς στόχους για το ναυτιλιακό τομέα» τονίζει ο κ.Βενιάμης.
Σημειώνεται ότι τα Ποσειδώνια 2016 θα πραγματοποιηθούν από σήμερα 6 Ιουνίου έως τις 10 Ιουνίου και σε αυτή θα παρουσιαστεί όλο το φάσμα των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια ναυτιλία.
Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 89 χώρες και αναμένονται περίπου 20.000 επισκέπτες - επαγγελματίες από τον κλάδο της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας.
Θα φιλοξενηθούν 19 εθνικά περίπτερα, ενώ η μεγαλύτερη συμμετοχή είναι αυτή της Κίνας, ακολουθούμενη από Ιαπωνία και Κορέα.
Νέες συμμετοχές είναι τα εθνικά περίπτερα του Λουξεμβούργου και της Γεωργίας.
Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης περισσότερα από 200 ναυπηγεία ενώ συμμετέχουν επίσης περισσότεροι από 80 εκθέτες από τον παγκόσμιο κλάδο της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας μεταξύ των οποίων πολυεθνικοί κολοσσοί του κλάδου, όπως Microsoft, Vodafone, Ericsson και HP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης