Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο άτυπο Ecofin της 22/4 οι αποκαλύψεις για τα Panama Papers – Επιστολή Dijsselbloem σε Juncker

tags :
Στο άτυπο Ecofin της 22/4 οι αποκαλύψεις για τα Panama Papers – Επιστολή Dijsselbloem σε Juncker
Ο πρόεδρος του Eurogroup ρωτά την Κομισιόν τι πρωτοβουλίες έχει αναλάβει για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής
Στην ατζέντα του άτυπου Ecofin, το οποίο είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 22 Απριλίου, θα βρεθούν και οι αποκαλύψεις για την υπόθεση των Panama Papers, σύμφωνα με την οποία χιλιάδες πολιτικοί και επιχειρηματίες είχαν τοποθετήσει χρήματα, επενδύσεις και περιουσίες σε off-shore εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους.
Με επιστολή του στον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, o πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem ζητά να μάθει τι πρωτοβουλίες έχει αναλάβει ως σήμερα η Κομισιόν για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.
«Οι πρόσφατες αποκαλύψεις των αποκαλούμενων Panama Papers έχουν πυροδοτήσει τη συζήτηση για τη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή και το ξέπλυμα χρήματος [...]
Αναμένονται ενέργειες από τις φορολογικές Αρχές και τα εποπτικά σώματα σε πολλά κράτη-μέλη, αλλά και άμεσες ενέργειες [σε επίπεδο] πολιτικής», αναφέρει στην επιστολή του ο Dijsselbloem.
Σημειώνεται πως τα τελευταία δύο χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προχωρήσει σε μια σειρά δράσεων για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, με κυριότερη την επίτευξη συμφωνιών με τρίτες χώρες και ειδικά την Ελβετία, για την αυτόματη ανταλλαγή τραπεζικών ή φορολογικών στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης