Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στην Αθήνα αύριο 29/07 οι επικεφαλής της τρόικας - Από το ΓΛΚ άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια

tags :
Στην Αθήνα αύριο 29/07 οι επικεφαλής της τρόικας - Από το ΓΛΚ άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια
Κορυφαίος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν συναντήσεις των υπουργών με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, απάντησε ότι «οι υπουργοί αργότερα και εάν χρειαστεί»
(upd4)Στην Αθήνα φτάνουν αύριο οι επικεφαλής της τρόικας όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια μέχρι την
Παρασκευή, αν και δεν αποκλείεται, σε κάποια ειδική περίπτωση, να συνεχιστούν και το σαββατοκύριακο.
Στην Αθήνα θα βρίσκονται αύριο οι εκπρόσωποι των θεσμών, Declan Costello από την Κομισιόν, Rasmus Refer από την ΕΚΤ, Nicola Giammarioli από τον ESM και Delia Velculescu από το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι διαπραγματεύσεις σε διάφορες ομάδες εργασίας ξεκίνησαν σήμερα σε τεχνικό επίπεδο και όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου οικονομικών, δεν υπήρξε κανένα οργανωτικό πρόβλημα.
«Οι συζητήσεις γίνονται στο χώρο διαμονής των θεσμών και όποτε χρειάστηκε, εκπρόσωποι των θεσμών συναντήθηκαν με Ελληνες αξιωματούχους στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».
Οι ίδιες πηγές επαναλαμβάνουν ότι τα δημοσιεύματα περί νέων προαπαιτούμενων δεν προκύπτουν ούτε από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής ούτε από τις επιστολές Τσακαλώτου προς τον ESM, ούτε από τις μέχρι σήμερα συζητήσεις με τους θεσμούς.
Οι εκπρόσωποι των τεχνικών κλιμακίων πέρασαν την πόρτα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, λίγο μετά τις 10 το πρωί και αποχώρησαν τρεις ώρες μετά.  
Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν συναντήσεις των υπουργών με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, απάντησε ότι «οι υπουργοί αργότερα και εάν χρειαστεί», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Έτερος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως «οι συζητήσεις θα γίνονται στα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν».
Για το θέμα ενός τρίτου πακέτου με προαπαιτούμενα μέτρα, ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι «μας το ζητούν κάποιοι, αλλά εμείς τους απαντούμε ότι θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, όπου δεν προβλέπεται τρίτο πακέτο».
«Θα μελετήσουμε και θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά» δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) .

Πρώτη ενημέρωση: 09:17, Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης