Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα της τρόικας που επιστρέφει αύριο στην Αθήνα

Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα της τρόικας που επιστρέφει αύριο στην Αθήνα
Πρόκειται για τον Ινδό Rishi Goyal, του ΔΝΤ τον Ιρλανδό Declan Costello της ΕΕ και το Γερμανό Rasmus Ruffer της ΕΚΤ.
Μετά από έξι μήνες η τρόικα επανέρχεται πανηγυρικά στην Αθήνα, ισχυρή και αποφασιστικότερη απ ποτέ να επιβάλλει τους όρους των δανειστών και να ελέγχει σε κάθε της βήμα την ελληνική κυβέρνηση.
Ποια είναι όμως τα νέα πρόσωπα της περίφημης τρόικας που από αύριο θα μπορούν να ελέγχουν τους έλληνες υπουργούς;
Πρόκειται για τον Ινδό Rishi Goyal, του ΔΝΤ τον Ιρλανδό Declan Costello της ΕΕ και το Γερμανό Rasmus Ruffer της ΕΚΤ.
Ο Rasmus Ruffer ανέλαβε καθήκοντα από τον περασμένο Μάρτιο και έχει τη φήμη του «σκληρού» από την τριετή θητεία του στο σχέδιο διάσωσης της Πορτογαλίας.
Μάλιστα εκεί ήταν που τον αποκάλεσαν για πρώτη φορά «ζόμπι» και νεκροθάφτη με δεκάδες μπλουζάκια να πωλούνται στο διαδίκτυο, εξαιτίας του μισθού του ως επικεφαλής του Τμήματος Στρατηγικής Νομισματικής Πολιτικής της ΕΚΤ άγγιζε τα 200.000 ευρώ.
Ο Ινδός Rishi Goyal εκπρόσωπος του ΔΝΤ, θεωρείται σκοτεινό πρόσωπο στην διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές με πολλούς να τον φωτογραφίζουν ως αυτόν που έθετε τα εμπόδια από την πλευρά του Ταμείου για να μην ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.
Και τέλος ο Ιρλανδός Declan Costello, εκπρόσωπος του επιτρόπου Moscovici και παλαιότερα του Oli Ren που αναβαθμίστηκε τον περασμένο Μάιο στην Κομισιόν.
Θεωρείται ο όμορφος της παρέας και γνώστης των ελληνικών πραγμάτων, καθώς συμμετείχε στην πρώτη αποστολή της Ε.Ε. τον Απρίλιο του 2010, οπότε είχε έρθει στην Ελλάδα για να συντάξει το πρώτο μνημόνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης