Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αξιωματούχος μετά την αποχώρηση του Βαρουφάκη από το Eurogroup: Μπορούμε να χρησιμοποιούμε ξανά τον όρο «τρόικα»

Αξιωματούχος μετά την αποχώρηση του Βαρουφάκη από το Eurogroup: Μπορούμε να χρησιμοποιούμε ξανά τον όρο «τρόικα»
Το αστείο ανώτερου αξιωματούχου στις διαπραγματεύσεις, μετά την αποχώρηση του έλληνα ΥΠΟΙΚ από το Eurogroup
«Μπορούμε να χρησιμοποιούμε ξανά τον όρο “τρόικα” για τους πιστωτές», φέρεται να δήλωσε αστειευόμενος, ανώτερος αξιωματούχος, μετά την αποχώρηση του κ. Γιάνη Βαρουφάκη από το Eurogroup.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, μετά την ολιγόωρη διακοπή του Eurogroup, οι αντιπρόσωποι των τριών Θεσμών-δανειστών της Ελλάδας συνήλθαν εκ νέου σε συνομιλίες, με ανώτερο αξιωματούχο, που συμμετείχε σε αυτές να αστειεύεται πως «τουλάχιστον μπορούμε να ξαναρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τον όρο “τρόικα” για να αναφερθούμε στους πιστωτές.
Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική πλευρά επέμενε σε κατάργηση του όρου, υποστηρίζοντας ότι αυτός έχει συνδεθεί με αρνητικό νόημα στο μυαλό των Ελλήνων.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας επέμενε, χαρακτηριστικά, να σταματήσει να χρησιμοποιείται η λέξη, λόγω της αρνητικής του φόρτισης για τους Έλληνες.
Το πώς αποκαλούνται οι δανειστές φαίνεται, ωστόσο, να είναι πλέον το τελευταίο πρόβλημα της χώρας, καθώς μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι διαπραγματεύσεις πάγωσαν.
Ελάχιστοι είναι τώρα οι ευρωπαίοι ηγέτες που δείχνουν εμπιστοσύνη προς την ελληνική κυβέρνηση, παρότι οι εκκλήσεις της να υπάρξει ελάφρυνση χρέους και οι επικρίσεις της όσον αφορά τα μέτρα σε αντάλλαγμα για το πρόγραμμα στήριξης, που απονέκρωσαν την οικονομική ανάπτυξη, βρίσκουν σύμφωνους ορισμένους από τους κορυφαίους οικονομολόγους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης