Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τορπιλίζει το κλίμα ο Schaeuble - Μην πιστεύετε τα περί προόδου με την Ελλάδα, συστήνει σε Γερμανούς βουλευτές

Τορπιλίζει το κλίμα ο Schaeuble - Μην πιστεύετε τα περί προόδου με την Ελλάδα, συστήνει σε Γερμανούς βουλευτές
«Όλοι σας παρακολουθείτε τη Merkel να πρoσπαθεί να νουθετήσει τον Τσίπρα, αλλά αυτό δεν έχει αποφέρει καρπούς»
Δυναμιτίζει εκ νέου το ήδη τεταμένο κλίμα των διαπραγματεύσεων ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble.
Μιλώντας σε βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, ο Schaeuble τους συνέστησε να... μην ακούν - και επί της ουσίας να μην πιστεύουν - τις πληροφορίες περί ύπαρξης προόδου στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.
Ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ακόμη ότι δεν προέκυψαν νέα στοιχεία, κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας στο Βερολίνο με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη.
«Μην αφήνετε να σας τρελάνουν με νέες αστήρικτες φήμες από την Αθήνα, ή από αλλού, περί προόδου των συνομιλιών, ή περί νέων λύσεων» διεμήνυσε χαρακτηριστικά.
«Όλοι σας παρακολουθείτε την Καγκελάριο Α. Merkel να πρoσπαθεί να νουθετήσει τον Αλ. Τσίπρα, αλλά αυτό δεν έχει αποφέρει καρπούς», αποκάλυψε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
«Εξακολουθώ να έχω διαφορετικές απόψεις με τον Γ. Βαρουφάκη», δήλωσε, το μεσημέρι της Τρίτης, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Ο Γερμανός αξιωματούχος υπογράμμισε ότι θα ήταν ανόητο για τη Γερμανία να αποδεχτεί το παιχνίδι των κατηγοριών που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει να κουβαλά αυτό το δύσκολο φορτίο», υποδηλώνοντας ότι η μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο.
Αναφερθείς στις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται σε σύγκρουση με την γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel, σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, σχολίασε πως είναι ανούσιο να ξοδεύει κανείς χρόνο για ανυπόστατες φήμες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης