Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δραματική έκκληση Βαρουφάκη - Οι Έλληνες χρειάζονται έναν λόγο ελπίδας - Ποιος θα τον εκφωνήσει; Η Merkel...

Δραματική έκκληση Βαρουφάκη - Οι Έλληνες χρειάζονται έναν λόγο ελπίδας - Ποιος θα τον εκφωνήσει; Η Merkel...
Η ελπίδα για την Ελλάδα δεν χρειάζεται να είναι τεχνική, αλλά θα μπορούσε να σηματοδοτεί την ανάγκη ριζικών αλλαγών, με επίκεντρο τον τερματισμό της λιτότητας
Μια ευκαιρία για την Ελλάδα, ώστε να ανακάμψει, να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την ομαλότητα, ζητά ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, σε νέο άρθρο - παρέμβασή του στο Project Syndicate.
"Ένας λόγος ελπίδας για την Ελλάδα" (A Speech of Hope for Greece) είναι ο τίτλος του νέου άρθρου του υπουργού Οικονομικών, που έρχεται στη δημοσιότητα σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας της χώρας.
Η Ελλάδα χρειάζεται αυτή την ευκαιρία, διαμηνύει ο Γ. Βαρουφάκης.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, η Ευρώπη δεν κατορθώσει να παραμείνει ενωμένη, ειρηνική και δημοκρατική, εάν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές.
Σήμερα η Ελλάδα έχει ανάγκη από ελπίδα, καθώς πληθώρα ηθικού και ηθολογικού χαρακτήρα αντιρρήσεις στην ανάγκη στήριξης της Ελλάδας, στερούν από τους Έλληνες πολίτες την ευκαιρία της δικής τους, της προσωπικής τους αναγέννησης.
Σκληρότερη λιτότητα ζητείται από ένα κράτος που έχει γονατίσει από τα ήδη αυστηρά μέτρα λιτότητας που έχει λάβει ποτέ χώρα εν καιρώ ειρήνης.
Καμία πρόταση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και κανένα σχέδιο για τόνωση των επενδύσεων δεν έχουν παρουσιαστεί.
Και φυσικά κανένας λόγος ελπίδας για τους Έλληνες δεν έχει διατυπωθεί.
"Καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια σειρά από προτάσεις βαθιών μεταρρυθμίσεων, διαχείρισης χρέους, επενδυτικών προτάσεων, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας", γράφει, μεταξύ άλλων, ο Γ. Βαρουφάκης.
Όπως προσθέτει, η Ελλάδα είναι πράγματι έτοιμη και πρόθυμη να καταλήξει σε ένα Συμβόλαιο, σε μια συμφωνία, με την Ευρώπη, με στόχο να εξαλειφθούν τα προβλήματα και οι αδυναμίες του παρελθόντος.
Για να επιτύχει, ωστόσο, η Ελλάδα την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αυτών, οι πολίτες της χρειάζονται ελπίδα.
Ένας λόγος ελπίδας για την Ελλάδα, στην τρέχουσα συγκυρία, θα έκανε τη διαφορά όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τους Ευρωπαίους, αλλά και για το στοίχημα αναγέννησης της χώρας, με στόχο τον ολοκληρωτικό τερματισμό του κινδύνου χρεοκοπίας της.
Η ελπίδα για την Ελλάδα δεν χρειάζεται να είναι τεχνική, αλλά θα μπορούσε να σηματοδοτεί την ανάγκη ριζικών αλλαγών, με επίκεντρο τον τερματισμό της λιτότητας και της λήψης νέων δανείων που διογκώνουν το ήδη μη βιώσιμο χρέος.
Ποιος πρέπει να εκφωνήσει αυτόν τον λόγο ελπίδας για την Ελλάδα;
"Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να τον εκφωνήσει η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel, είτε στην Αθήνα, είτε στη Θεσσαλονίκη ή σε οποιαδήποτε άλλη ελληνική πόλη επέλεγε η ίδια...", αποκαλύπτει ο Γ. Βαρουφάκης και προσθέτει:
Η Γερμανίδα Καγκελάριος θα μπορούσε να λάβει την ευκαιρία και να παρουσιάσει μια νέα προσέγγιση ευρωπαϊκής σύγκλισης στους Έλληνες, στον λαό που έχει υποφέρει περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης