Τελευταία Νέα
old

Eurogroup: Πρώτα συμφωνία μετά χρήματα - Υπάρχει πρόοδος, αλλά απαιτούνται νέα μέτρα - Πιθανό Eurogroup στις 25/5

Eurogroup: Πρώτα συμφωνία μετά χρήματα - Υπάρχει πρόοδος, αλλά απαιτούνται νέα μέτρα - Πιθανό Eurogroup στις 25/5
Eurogroup: Επιβεβαιώνει την πρόοδο σε ΦΠΑ, έσοδα κόκκινα δάνεια - Παραμένει το χάσμα σε εργασιακά, ασφαλιστικό
(upd10)Αυστηρές συστάσεις προς την Ελλάδα, πως δεν πρόκειται να εκταμιευθεί δόση, εάν πρωτίστως δεν έχει επιτευχθεί oριστική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών, απέστειλε το Eurogroup, όπως προκύπτει από το κοινό ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα, μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Το Eurogroup ζητά νέα μέτρα από την Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει πως συνεχίζει να τηρεί σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση. 
Όπως είχε προαναγγελθεί, το Eurogroup καλωσόρισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις, ενώ τόνισε πως απαιτείται περισσότερος χρόνος και μεγαλύτερη προσπάθεια με στόχο την επίτευξη της οριστικής συμφωνίας.

Το πλήρως περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος του Eurogroup για την Ελλάδα

Το Eurogroup σήμερα (11/5) ενημερώθηκε για την πορεία των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών.
Το Εurogroup καλωσορίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής.
Η αναδιοργάνωση και απλούστευση των εργασιών κατέστησαν δυνατή την επιτάχυνση των διαδικασιών, ενώ συνέβαλαν σε μια πιο ουσιαστική συζήτηση.
Την ίδια στιγμή, το Eurogroup αναγνωρίζει ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος και μεγαλύτερη προσπάθεια, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφωνίες σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα.
Χαιρετίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν τη συνεργασία με τους θεσμούς, με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης εγκαίρως.
Το Eurogroup επαναλαμβάνει πως η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου παραμένει η βάση για τις διαπραγματεύσεις.
Αμέσως μόλις οι θεσμοί καταλήξουν σε συμφωνία, σε τεχνικό επίπεδο, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει για την πιθανή εκταμίευση των κεφαλαίων που εκκρεμούν από το τρέχον πρόγραμμα.













Embedded image permalink


Dijsselbloem: Εκταμίευση χρημάτων, μόλις υπάρξει συμφωνία μεταξύ θεσμών και Ελλάδας

Την επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα επιβεβαίωσε ο J. Dijsselbloem, κατόπιν της συνεδρίασης του Eurogroup.
Ειδικότερα, στο περιθώριο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναγνώρισε την πρόοδο στις συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών.
«Οι διαπραγματεύσεις κινούνται πλέον σε καλύτερο και ποιοτικότερο επίπεδο» εξήγησε εν συνεχεία.
«Ενημερωθήκαμε από τους θεσμούς για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Παράλληλα, τόνισε πως η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είναι το πλαίσιο, όπου θα λάβουμε τις αποφάσεις, επαναλαμβάνοντας πως η εκταμίευση της δόσης θα εγκριθεί μόλις οι θεσμοί μας ενημερώσουν πως υπάρχει συμφωνία.
Επίσης, ο πρόεδρος του Eurogroup παραδέχθηκε πως η Ελλάδα δέχεται πιέσεις ρευστότητας.
«Πρέπει να υπάρξει συμφωνία προτού εξαντληθούν τα χρήματα» διέτεινε παράλληλα.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, εξήγησε πως πρόκειται για ένα ζήτημα εθνικής πολιτικής και όχι του Eurogroup.
«Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι ζήτημα της ελληνικής κυβέρνησης» τόνισε.
«Εάν προκηρυχθεί δημοψήφισμα, η εκταμίευση των χρημάτων θα συντελεστεί κατόπιν της διεξαγωγής του» σημείωσε εν συνεχεία, καθιστώντας σαφές πως «η συμφωνία πρέπει να εφαρμοστεί, προκειμένου να υπάρξει εκταμίευση».
Αναφορικά με το 3ο πρόγραμμα βοήθειας, ανέφερε πως «είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε το τι θα γίνει μετά τον Ιούνιο».
Κατόπιν, ο J. Dijsselbloem διαβεβαίωσε πως ο Γ. Βαρουφάκης δεσμεύτηκε πως η Ελλάδα θα καταβάλλει κανονικά τις υποχρεώσεις της.
Σχετικά με το ζήτημα της ρευστότητας, ο πρόεδρος του Eurogroup διαμήνυσε πως πρόκειται για ευθύνη της Ελλάδας και όχι του Eurogroup.
«Όσο εξαντλείται ο χρόνος, τόσο πιο πολύ σφίγγει η ρευστότητα» αποσαφήνισε καταλήγοντας.

Μοscovici: Δεν υπάρχει χρόνος - Χρειάζονται στοχευμένα μέτρα - Εκκρεμούν συντάξεις και εργασιακά

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, καθώς δεν υπάρχει άλλος χρόνος, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, P. Moscovici.
Δεν υπάρχει χρόνος, πρέπει να υπάρξει συμφωνία, διεμήνυσε ο Moscovici, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης.
Ο επίτροπος χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συζήτηση στο Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, καθιστώντας σαφές πως από την πλευρά των Ευρωπαίων υπάρχει βούληση και θέληση για την επίτευξη συμφωνίας.
Χρειάζονται στοχευμένα μέτρα, προειδοποίησε ο επίτροπος, για να προσθέσει πως "προχωρούμε με αποφασιστικότητα στα επόμενα βήματα".
Ξεδιπλώνοντας τα σημεία σύγκλισης και ταύτισης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ο Μοscovici περιέγραψε:
- Έχουν εξεταστεί τα ζητήματα του ΦΠΑ, των εσόδων και των κόκκινων δανείων.
- Εκκρεμούν ακόμη τα ζητήματα των συντάξεων και της αγοράς εργασίας
Κατά τον επίτροπο, είναι πλέον καλύτερης ποιότητας οι συζητήσεις με την Ελλάδα, αφού, όπως εξήγησε, υπάρχει ένα νέο πνεύμα στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Regling: Σημαντικό η Ελλάδα να καταβάλλει εγκαίρως τις δόσεις - Επιπτώσεις σε περίπτωση μη πληρωμής

Τη δέσμευση για εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, αμέσως μόλις υπάρξει συμφωνία, εξέφρασε οεπικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού ESM, Κlaus Regling, κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup.
Τα κεφάλαια από τον ESM είναι διαθέσιμα και θα εκταμιευθούν στην Ελλάδα, μόλις υπάρξει συμφωνία, τόνισε χαρακτηριστικά ο Regling.
Ταυτόχρονα προειδοποίησε την Ελλάδα πως πρέπει να καταβάλλει εγκαίρως τις δόσεις προς τους δανειστές της, καθώς, όπως διεμήνυσε, θα υπάρξουν επιπτώσεις σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής προς τους δανειστές.

Το παρασκήνιο πριν τη λήξη του Eurogroup 

Την ανάγκη για εντατικοποίηση της προσπάθειας, από την πλευρά της Ελλάδας, για τη γεφύρωση του χάσματος και των διαφωνιών, μεταξύ Αθήνας και δανειστών, αναμένεται να τονίζει η ανακοίνωση που θα εκδώσει το Eurogroup, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
"Η ανακοίνωση που θα εκδώσει σήμερα το Eurogroup θα αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις, θα καλωσορίζει την πρόθεση της ελληνικής πλευράς να επιταχύνει τις διαδικασίες και θα προειδοποιεί πως απαιτείται περισσότερη προσπάθεια για τη γεφύρωση του χάσματος", αποκαλύπτουν κορυφαίες ευρωπαϊκές πηγές.

Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε την εντολή για την πληρωμή της δόσης των 764 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ

Στο μεταξύ, την εντολή για την πληρωμή της δόσης των 764 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έδωσε η ελληνική κυβέρνηση, δρομολογώντας τις απαραίτητες διαδικασίες.
"Δόθηκε η εντολή για την πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ", αναφέρει το Reuters, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που από μέρες μεταδίδει το www.bankingnews.gr, πως η Αθήνα θα καταβάλλει κανονικά τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η πληρωμή της οποίας θα πρέπει να γίνει στις 12 Μαΐου.
Η Ελλάδα θα πληρώσει αύριο 12 στο ΔΝΤ τα 764 εκατ. ευρώ αλλά είναι ασαφές τι θα πράξει η ΕΚΤ στις 13 Μαΐου που θα επαναξιολογήσει τα collaterals των ελληνικών τραπεζών.

Στο μεταξύ περίπου 40 λεπτά διήρκησε η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του, W. Schaeuble.

Dijsselbloem: Έκτακτο Eurogroup μόνο αν επιβεβαιωθεί η πρόοδος - Ανεξάρτητη η ΕΚΤ - Δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα

Την προσδοκία να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών πριν τα τέλη Ιουνίου εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
"Πρέπει να υπάρξει συμφωνία πριν τα τέλη Ιουνίου", τόνισε, για να επισημάνει πως σήμερα δεν θα πρέπει να αναμένονται αποφάσεις για την Ελλάδα.
Ελπίζω οι ενδείξεις να είναι θετικές, σημείωσε.
"Το Eurogroup είναι έτοιμο να συνεδριάσει εκ νέου, εάν επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει πρόοδος", εξήγησε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Υπάρχουν πλέον πιο πολλές θετικές ενδείξεις σε σχέση με το προηγούμενο Eurogroup, ανέφερε επίσης για να επαναλάβει πως δεν θα υπάρξει οριστική συμφωνία σήμερα για την Ελλάδα, αλλά αποτίμηση της προόδου.
Δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα, κατέστησε σαφές ο πρόεδρος του Eurogroup.
Κληθείς να σχολιάσει τις αποφάσεις που λαμβάνει για την Ελλάδα η ΕΚΤ, ο πρόεδρος του Eurogroup έσπευσε να λάβει αποστάσεις ασφαλείας.
"Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη και δεν περιμένει το Eurogroup για να λάβει αποφάσεις.
To Εurogroup δεν μπορεί να πει στην ΕΚΤ τι θα κάνει για την Ελλάδα", τόνισε εμφατικά.
Ερωτηθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup διεμήνυσε πως πρόκειται για αποφάσεις που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις σε εθνικό επίπεδο.

Χαρακτηριστική χειρονομία του Dijsselbloem στον Βαρουφάκη





Embedded image permalink

Βαρουφάκης: Οι κόκκινες γραμμές είναι κατ’ ανάγκη ανελαστικές

«Οι κόκκινες γραμμές είναι κατ’ ανάγκη ανελαστικές» είπε ο Υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, κατά την άφιξη του για τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι τόσο οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδος όσο και οι κόκκινες γραμμές της Ευρωζώνης είναι τέτοιες, που μπορεί να βρεθεί κοινό έδαφος.
Αναφορικά με το ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι θα όλοι στην Ευρωζώνη πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους.

Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας):  Δεν είναι ευχάριστη η κατάσταση με την Ελλάδα

Την άποψη ότι η κατάσταση με την Ελλάδα δεν είναι ευχάριστη καθώς δεν γίνονται βήματα μπροστά διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, ο οποίος εν πολλοίς εκτίμησε ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup δεν θα πρέπει να αναμένεται κάποια απόφαση ή συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα.
Προσερχόμενος στο Eurogroup ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας τόνισε ότι «δυστυχώς στο θέμα της Ελλάδας δεν μπορούμε να περιμένουμε κάποιο συμπέρασμα».
«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεγάλες προσπάθειες.
Αν η Ελλάδα πιστεύει ότι πρέπει να κάνει δημοψήφισμα, τότε να το κάνει.
Ένα ελληνικό δημοψήφισμα για το πρόγραμμα διάσωσης, ίσως να είναι σωστό μέτρο» υποστήριξε ο Schaeuble, ο οποίος έσπευσε να διαψεύσει τις όποιες πληροφορίες περί διάστασης απόψεων των θεσμών για το ελληνικό ζήτημα
«Οι θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσουν το πρόγραμμα
Είναι σαφές ότι οι τρεις θεσμοί πρέπει να έχουν κοινή θέση απέναντι στην Ελλάδα
Δεν ισχύουν οι εικασίες» υποστήριξε ο Schaeuble.

Moscovici (Κομισιόν): Έχουμε τη βούληση για συμφωνία με την Ελλάδα

Απέφυγε να σχολιάσει τα περί δημοψηφίσματος στην Ελλάδα ο P. Moscovici, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κατά την άφιξη του στο σημερινό Eurogroup, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.
Έχω την πεποίθηση ότι οι ελληνικές αρχές θέλουν να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους.
Κι εμείς έχουμε τη βούληση για συμφωνία με την Ελλάδα.
Σήμερα θα γίνει ένα σημαντικό βήμα, ανέφερε ο Moscovici.

Το alter ego του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππάς στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο Ν. Παππάς, ο Υπουργός Επικρατείας που θεωρείται ως το alter ego του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με στόχο να εντείνει τις προσπάθειες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο Eurogroup.
Η παρουσία του Ν. Παππά στις Βρυξέλλες, ο οποίος δεν θα συμμετάσχει επισήμως στις διαπραγματεύσεις του Eurogroup, δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης, με την κυβέρνηση να προσδοκά πολιτικές αποφάσεις ώστε να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις.
Εφόσον το κλίμα σήμερα στις Βρυξέλλες παραμείνει καλό και απουσιάσουν στα σύννεφα που είχαν συγκεντρωθεί πάνω από τον Βαρουφάκη στη Ρίγα της Λετονίας τότε  οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης – εκτός απροόπτου – θα εκπέμψουν τα καλά νέα για την Ελλάδα.  
Αυτομάτως θα ανοίξει ο δρόμος για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ρευστότητας πιθανότατα μέσω της εκταμίευσης των 1,9 δις. ευρώ (κέρδη που έχουν αποκομίσει η ευρωπαϊκές τράπεζες  από τα ελληνικά ομόλογα) αλλά και της αύξησης του πλαφόν των εντόκων γραμματίων που θα επιτρέψει στις τράπεζες να αγοράσουν τίτλους πάνω από το σημερινό ύψος των 14,9 δις. ευρώ.

Τι περιμένει η Ελλάδα, τι εμπόδια υπάρχουν;

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σημεία στα οποία υπάρχει ακόμη απόσταση είναι ακόμη πολλά και αφορούν:
*             Στο δημοσιονομικό κενό, με τους δανειστές να μιλούν πλέον για "μαύρη τρύπα" περίπου στα επίπεδα του 1 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση καλείται να πάρει πρόσθετα μέτρα ή να προβεί σε περαιτέρω περιστολή δαπανών.
*             Στον ΦΠΑ, όπου δίδεται... διπλή μάχη τόσο για το ύψος των συντελεστών (η Αθήνα πιέζει για 15%-16% και οι δανειστές για 18%) όσο και για το εύρος προϊοντων που θα μπουν στις δύο κατηγορίες, Η κυβέρνηση  καταβάλει προσπάθεια να εξαιρεθούν από τον υψηλό συντελεστή τρόφιμα, φάρμακα, λογαριασμοί ΔΕΗ και φυσικού αερίου, και βιβλία.
*             Στα εργασιακά και το ασφαλιστικό, δηλαδή στις συντάξεις, με τις πληροφορίες να φέρουν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών να τηρούν πολύ σκληρή στάση, επιμένοντας στο μνημονιακό μοντέλο για  μείωση των επικουρικών συντάξεων άνω των 300 ευρώ.
*             Στις κυβερνητικές εξαγγελίες με τους δανειστές να πιέζουν και για τη μη επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Βαρουφάκης (ΥΠΟΙΚ): Ο ελληνικός λαός μας εξουσιοδότησε να αλλάξουμε πολιτική

Σε δήλωση του με αφορμή τις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ανέφερε ότι «καθ’ οδόν για το σημερινό Eurogroup, για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων που διεξάγει η κυβέρνηση με προσήλωση στο στόχο της επίτευξης μιας συμφωνίας-λύτρωσης για τη χώρα, δεν δύναμαι να βρίσκομαι έξω από το Υπουργείο για να τιμήσω τις καθαρίστριες του Υπουργείου που, μέσα από τον αγώνα τους, αναδείχθηκαν σε σύμβολα της αντίστασης κατά των Μνημονίων και οι οποίες σήμερα επιστρέφουν στην δουλειά τους.
Όπως δήλωσα την ημέρα που ανέλαβα το Υπουργείο Οικονομικών, η αντιστροφή αυτής της σκανδαλώδους βαναυσότητας θα συμβόλιζε την αλλαγή πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών για την οποία μας εξουσιοδότησε ο ελληνικός λαός της 25η Ιανουαρίου».
«Σήμερα σημειώνουμε την πρώτη πράξη αυτής της δέσμευσης και τη χρησιμοποιούμε ως ευκαιρία για να απαντήσουμε στους δανειστές που κατηγορούν την κυβέρνησή μας ότι τέτοιες πράξεις αποκατάστασης της νόμιμης και ηθικής τάξης αποτελούν «υπαναχώρηση από μεταρρυθμίσεις».
Τους θυμίζουμε ότι η κυβέρνησή μας έχει διαφορετική αντίληψη του τι σημαίνει μεταρρύθμιση και πως οι δικές μας μεταρρυθμίσεις δεν έχουν καμία σχέση με εκείνες τις πρακτικές που συνεισέφεραν για δεκαετίες στην υπανάπτυξη και στις αδικίες που κράτησαν τη χώρα πίσω» τονίζει στην ανακοίνωση του ο κ.Βαρουφάκης.

Νωρίτερα το bankingnews.gr ανέφερε

Από τα χείλη του προέδρου του Eurogroup Dijsselbloem (Γερούν Ντάισελμπλουμ), κρέμεται η κυβέρνηση, περιμένοντας να ακούσει μετά από τέσσερις μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές ένα πρώτο θετικό μήνυμα που να επισημαίνει την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Εφόσον το κλίμα σήμερα στις Βρυξέλλες παραμείνει καλό και απουσιάσουν στα σύννεφα που είχαν συγκεντρωθεί πάνω από τον Βαρουφάκη στη Ρίγα της Λετονίας τότε  οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης – εκτός απροόπτου – θα εκπέμψουν τα καλά νέα για την Ελλάδα.  
Αυτομάτως θα ανοίξει ο δρόμος για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ρευστότητας πιθανότατα μέσω της εκταμίευσης των 1,9 δις. ευρώ (κέρδη που έχουν αποκομίσει η ευρωπαϊκές τράπεζες  από τα ελληνικά ομόλογα) αλλά και της αύξησης του πλαφόν των εντόκων γραμματίων που θα επιτρέψει στις τράπεζες να αγοράσουν τίτλους πάνω από το σημερινό ύψος των 14,9 δις. ευρώ.
 Αυτό είναι κάτι το οποίο θα αποφασίσει η ΕΚΤ η οποία εξετάσει και το θέμα του «κουρέματος» των εγγυήσεων (collaterals) που  έχουν θέσει  οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από τον Μηχανισμό.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το σημερινό  Eurogroup  δεν θα ολοκληρώσει τις εργασίες του με συμφωνία για την Ελλάδα από την στιγμή που το χάσμα για τα μέτρα της διετίας 2015 – 2016 παραμένει αγεφύρωτο.  
Οι πιστωτές ζητούν επιπλέον μέτρα 1 δισ. για να καλυφθεί το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα ο στόχος για το οποίο αναθεωρείται στο 2% του ΑΕΠ αντί αρχικής συμφωνίας για 1,2% του ΑΕΠ που είχε γίνει στο Παρίσι. 
Και να ήταν μόνο το πρωτογενές πλεόνασμα το μοναδικό «αγκάθι» σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. 

(Πρώτη ενημέρωση 23:12 10 Μαίου του 2015)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης