Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπανάκης (Υφυπουργός Εργασίας): Η ΝΔ εξασφαλίζει την ισχυρή φωνή της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Σπανάκης (Υφυπουργός Εργασίας): Η ΝΔ εξασφαλίζει την ισχυρή φωνή της Ελλάδας στην Ε.Ε.
“Από εκεί που είχαμε μεγάλα ποσοστά ανεργίας, σήμερα μιλάμε ακόμη και για κενές θέσεις εργασίας που πρέπει να καλύψουμε” επισήμανε ο υφυπουργός Εργασίας
Κρίσιμες χαρακτήρισε τις επόμενες 27 μέρες μέχρι τις ευρωεκλογές, ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος, από το πρωί σήμερα, πραγματοποίησε επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους, σε διάφορους Δήμους της Μαγνησίας και συναντήθηκε με φορείς, αλλά και με εργαζόμενους, νέους και επαγγελματίες, εξάγοντας σημαντικά συμπεράσματα για πολλά ζητήματα τοπικού χαρακτήρα.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το απόγευμα, στα γραφεία της ΔΕΕΠ Μαγνησίας, δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών για το ευρωκοινοβούλιο και ζήτησε την ψήφο των πολιτών, ώστε να ενδυναμωθεί, όπως είπε, η φωνή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
“Οι ευρωεκλογές δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Είναι σοβαρή διαδικασία γιατί στην Ε.Ε. λαμβάνονται πια, μια σειρά σημαντικών αποφάσεων που μας αφορούν. Η ΝΔ εξασφαλίζει την ισχυρή φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη” τόνισε ο κ. Σπανάκης, προσθέτοντας πως “έχουμε μπροστά μας ζητήματα, όπως το νέο ταμείο ανάκαμψης, τη νέα ΚΑΠ που διεκδικούμε συγκεκριμένα πράγματα, τη διαμόρφωσης κοινής πολιτικής για άμυνα και μεταναστευτικό και αντιμετώπιση ζητημάτων της καθημερινότητας, όπως η ακρίβεια”.
Ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – στα κυβερνητικά πεπραγμένα και δη, στα οικονομικά, λέγοντας πως “η ανεργία, την οποία παρέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ στο 17%, έχει σήμερα πέσει σε σχεδόν μονοψήφιο ποσοστό, ενώ ο μέσος μισθός έχει ανέβει στα 1.251 ευρώ, καταγράφοντας ανοδική πορεία. Σε πάρα πολλά επαγγέλματα δε, όπως ο τουριστικός κλάδος, οι μισθοί είναι πάνω από τον μέσο όρο, ενώ στόχος είναι ο κατώτατος μισθός να φθάσει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ”.
Από εκεί που είχαμε μεγάλα ποσοστά ανεργίας, σήμερα μιλάμε ακόμη και για κενές θέσεις εργασίας που πρέπει να καλύψουμε” επισήμανε ο κ. Σπανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε ειδικότερα στην Μαγνησία, λέγοντας πως “από το 2019 μέχρι σήμερα, είχαμε 20% αύξηση θέσεων εργασίας, οι εργαζόμενοι αυξήθηκαν κατά 17%, ενώ οι εργοδότες κατά 15,26% περίπου”.
Σε πανελλαδικό επίπεδο – σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Σπανάκης – έχουν δημιουργηθεί 400.000 νέες θέσεις εργασίες και οι εργοδότες (μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κατά βάση) έχουν αυξηθεί κατά 40.000
“Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας συνολικής πολιτικής που δείχνει ότι η χώρα μας έχει πλέον, ένα διαφορετικό βαθμό εμπιστοσύνης. Οι επιχειρήσεις μας εμπιστεύονται για αυτό και προχωρούν σε επενδύσεις εδώ” τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, συμπληρώνοντας πως οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν και όλες οι δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν.
Ειδικότερα για την περιοχή της Θεσσαλίας, με τις βαθιές “πληγές” που της άφησαν οι καταστροφικές πλημμύρες, σημείωσε πως οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό.
“Το δε ποσό που θα δοθεί στην Θεσσαλία για την αρωγή, την ενίσχυση των αγροτών και την ανάταξη των υποδομών φτάνει τα 3 δις ευρώ” πρόσθεσε.
Ο κ. Σπανάκης αναφέρθηκε ακόμη, στο επίδομα ανεργίας για το οποίο – όπως είπε – θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την υπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Ο ίδιος αρκέστηκε να σημειώσει ότι θα είναι διαφορετικό από ό,τι σήμερα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, λέγοντας πως πολλά προγράμματα είναι αυτή την στιγμή ανοιχτά και άλλα προς επεξεργασία. “Θέλουμε να παντρέψουμε την προσφορά με την ζήτηση, εξού και οι ημέρες καριέρας που πραγματοποιούνται” είπε ο υφυπουργός Εργασίας, προσθέτοντας πως πριν λίγα 24ωρα μόλις, βγήκε στον “αέρα” μια εφαρμογή, στην οποία ο εργαζόμενος δημιουργεί το δικό του προφίλ και ο εργοδότης καταγράφει τί ακριβώς ζητά.
Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και οι βουλευτές, Χρήστος Μπουκώρος από την Μαγνησία και Γιώργος Κωτσός από την Καρδίτσα.
Μιλώντας για το μήνυμα των επικείμενων ευρωεκλογών ο κ. Μπουκώρος τόνισε ότι έχουν σημασία εφάμιλλη με των εθνικών εκλογών, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό που αφορά τη ζωή των πολιτών ψηφίζεται στο ευρωκοινοβούλιο.
Η αστάθεια παραμονεύει, δεν έχουμε καιρό για πισωγυρίσματα” είπε, μεταξύ άλλων.
Ο κ. Κωτσός από την πλευρά του, επισήμανε ότι βρέθηκαν σήμερα στην Μαγνησία, ακολουθώντας την σαφή εντολή του πρωθυπουργού για διαρκή επικοινωνία και επαφή με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, στο πλαίσιο επικοινωνίας του κυβερνητικού έργου αλλά και ανάδρασης με τους πολίτες.
“Οι ευρωπαϊκές εκλογές δεν είναι ευκαιρία ούτε για αποχή, ούτε για να στείλουμε το όποιο δήθεν μήνυμα αντίδρασης. Η ΝΔ, η πλέον σοβαρή δύναμη της πατρίδας μας πρέπει να εκπροσωπηθεί στον μέγιστο βαθμό στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο” δήλωσε ο βουλευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης