Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Σάλος με το «εργοστάσιο» τρολ - Χρησιμοποιούσαν ΑΙ για Fake News

Σουηδία: Σάλος με το «εργοστάσιο» τρολ - Χρησιμοποιούσαν ΑΙ για Fake News

Σε δύσκολη θέση το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατώ

Σχετικά Άρθρα

Το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών (SD) -που στηρίζει την κυβέρνηση- χρησιμοποίησε περίπου 20 ανώνυμους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δυσφημήσει την αντιπολίτευση και τα ηγετικά στελέχη της πλειοψηφίας, όπως έγινε γνωστό από σουηδικά μέσα ενημέρωσης.
Κατά τη διάρκεια πολλών μηνών έρευνας με κρυφές κάμερες στο πρόγραμμα έρευνας "Kalla fakta" ("Ακατέργαστα Γεγονότα") του τηλεοπτικού δικτύου TV4, ένας δημοσιογράφος αναγνώρισε 23 λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πιστεύεται ότι ελέγχονταν από την υπηρεσία επικοινωνίας του κόμματος, με πάνω από 260.000 ακόλουθους και δημοσιεύσεις που ξεπερνούσαν τα 27 εκατομμύρια.

Με τεχνητή νοημοσύνη

Επιπλέον, το κόμμα χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει δηλώσεις που αποδίδονταν σε πολιτικά πρόσωπα, όπως ψευδείς δηλώσεις σε ένα λογαριασμό στο TikTok της Magdalena Andersson, επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
Μετά τις πρώτες αποκαλύψεις, πλήθος επικρίσεων έχουν ασκηθεί εναντίον του πρωθυπουργού Ulf Kristersson και της κυβέρνησής του, κατηγορώντας τους για έλλειψη δράσης έναντι του ακροδεξιού κόμματος.
Ο Kristersson ζήτησε από το κόμμα να απαντήσει σε αυτές τις "επικίνδυνες πρακτικές", ενώ ο επικεφαλής του SD χαρακτήρισε την έρευνα "εσωτερική επιχείρηση επιρροής".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης