Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg Business: Το ευρώ θα είναι πιο ισχυρό εάν αποχωρήσει η Ελλάδα - Βουλευτές της Merkel πιέζουν για Grexit

Bloomberg Business: Το ευρώ θα είναι πιο ισχυρό εάν αποχωρήσει η Ελλάδα - Βουλευτές της Merkel πιέζουν για Grexit
Η Ελλάδα είναι βαρίδι για την οικονομία της Ευρώπης καθώς πιστεύει πως έχει το δικαίωμα να καταπατά τους κανόνες της 
«Σκληρές πιέσεις να εγκαταλείψει την Ελλάδα για να σώσει το ευρώ δέχεται η A. Merkel από βουλευτές του κόμματός της» τονίζει σε δημοσίευμα του το Bloomberg Business.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέλη του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) επικρίνουν ανοικτά πλέον τις προσπάθειες της καγκελαρίου να κρατήσει την Ελλάδα στο Ευρώ λέγοντας ότι «το ευρώ θα είναι πιο δυνατό εάν απομακρυνθεί το πιο χρεωμένο μέλος των 19 κρατών της ευρωζώνης».
«Το ευρώ θα είναι πιο ισχυρό εάν αποχωρήσει η Ελλάδα» τονίζει ο βουλευτής του CDU Alexander Radwan, ο οποίος φέρεται να είχε ψηφίσει τον περασμένο Φεβρουάριο υπέρ της παράτασης στην Ελλάδα του χρόνου αποπληρωμής των χρεών της.
«Σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας οι υπόλοιπες χώρες θα μείνουν πιο δεμένες μεταξύ τους και θα εφαρμόζουν τους κανόνες πιο αυστηρά» υπογραμμίζει.
Όπως αναφέρει το Bloomberg Business, εν' όψη της συνάντησης των υπουργών οικονομικών στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 11/5, ο συναισθηματισμός της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα δίνει αντιφατικά μηνύματα στους δανειστές της Ελληνικής κυβέρνησης που προσβλέπει σύντομα σε συμφωνία.
Η επιμονή της Merkel να κρατήσει την Ελλάδα στο Ευρώ για γεωπολιτικούς κυρίως λόγους, έχει δημιουργήσει την εντύπωση σε βουλευτές του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ότι «η Ελλάδα είναι βαρίδι για την οικονομία της Ευρώπης καθώς έχει το δικαίωμα να καταπατά τους κανόνες της».
Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα, ο γερμανός υπουργός οικονομικών Wolfgang Schaeuble, έχει εμφανιστεί εξοργισμένος από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης από τον περασμένο Ιανουάριο.
Τέλος το Bloomberg Business υπογραμμίζει, τις επίμονες δηλώσεις της A. Merkel « να κάνει ότι είναι δυνατό ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στο Ευρώ» μήνυμα που το επανέλαβε και στους βουλευτές του κόμματος της τον περασμένο μήνα στην συνάντηση του CDU στην πόλη Bremerhaven.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης