Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τρόικα: Βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της Κύπρου - Πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις

Τρόικα: Βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της Κύπρου - Πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις
Χαιρετίζουν την υιοθέτηση του νόμου για τους πλειστηριασμούς Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ
Για σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της Κύπρου, αλλά και για πρόοδο σε ό,τι αφορά την εφαρμογή συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, κάνει λόγο η τρόικα, σε ειδική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με την πρόοδο της κυπριακής οικονομίας.
Ειδικότερα, το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης για την Κύπρο έχει ως εξής:
Τα τεχνικά κλιμάκια της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ βρέθηκαν στη Λευκωσία το διάστημα 28 Απριλίου - 8 Μαΐου για την αξιολόγηση του κυπριακού οικονομικού προγράμματος.
Το πρόγραμμα της Κύπρου στοχεύει στη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, μέσω ανάκτησης της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού κλάδου, ενίσχυσης της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Τα τεχνικά κλιμάκια καλωσορίζουν τη συνεχιζόμενη πρόοδο που έχει σημειωθεί στο μεταρρυθμιστικό μέτωπο, ενώ χαιρετίζουν και την ισχυρή βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της Κύπρου.
Τα τεχνικά κλιμάκια χαρακτηρίζουν ως θετική εξέλιξη την πρόσφατη απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να υιοθετήσει νόμο για τους πλειστηριασμούς, γεγονός το οποίο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς στοχεύει στη μείωση του υψηλού ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), εξέλιξη η οποία είναι αναγκαία την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.
Σημαντική πρόοδος έχει καταγραφεί στην κατεύθυνση συμφωνίας για την επιτυχή ολοκλήρωση της αναθεώρησης του κυπριακού προγράμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης