Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΙΟΒΕ: Επιτακτική ανάγκη ο διπλασιασμός των επενδύσεων στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια

ΙΟΒΕ: Επιτακτική ανάγκη ο διπλασιασμός των επενδύσεων στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια
Η επιχειρηματικότητα σχετίζεται με την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού, που με τη σειρά του επηρεάζεται από την ποιότητα της παιδείας
Υπάρχει άμεση ανάγκη διπλασιασμού των επενδύσεων στην Ελλάδα, κατά περίπου 11 με 12 δισ. ευρώ, ετησίως, τα επόμενα χρόνια, επισήμανε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας.
Μιλώντας στο επιχειρηματικό συνέδριο της Ναυτεμπορικής, ο κ. Βέττας παρατήρησε πως οι επενδύσεις στην Ελλάδα σήμερα ανέρχονται στο 11%-12% ενός πολύ χαμηλού ΑΕΠ, λόγω κρίσης, όταν πριν την κρίση έφταναν το 24% ενός ΑΕΠ που ήταν κατά 25% υψηλότερο, τόνισε, επισημαίνοντας την ανάγκη να αυξηθούν, ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και εσόδων.
Ο κ. Βέττας, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την έκπληξή του για τις νομοθετικές αλλαγές στην παιδεία, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ μεγάλο λάθος να πάμε πίσω και ακατανόητο, ακόμη και εάν είναι μια παροδική οπισθοδρόμηση που ίσως διορθωθεί αργότερα.
Η επιχειρηματικότητα σχετίζεται με την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού, που με τη σειρά του επηρεάζεται από την ποιότητα της παιδείας, εξήγησε ο κ. Βέττας.
Μιλώντας στο συνέδριο, ο Κωνσταντίνος Συναδινός, προϊστάμενος του Τμήματος Χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕτΕΠ) στην Ελλάδα και Κύπρο, ανέφερε ότι η ΕτεΠ, σε συνεργασία με την ΕΕ, συνεχίζει να στηρίζει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της.
Αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις της ΕτΕΠ και στη συνεργασία της με το εγχώριο τραπεζικό σύστημα για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης