Τελευταία Νέα
Οικονομία

Eλβετία: Υπάρχει επίγνωση των προβλημάτων της Ελλάδας - Στηρίζει τις προσπάθειες για πάταξη της φοροδιαφυγής

Eλβετία: Υπάρχει επίγνωση των προβλημάτων της Ελλάδας - Στηρίζει τις προσπάθειες για πάταξη της φοροδιαφυγής
Ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας στους τομείς πάταξης της φορολογικής απάτης και φοροδιαφυγής
Η Ελβετία έχει επίγνωση της πολυσύνθετης κατάστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση και θέλει να υποστηρίξει τις προσπάθειες που γίνονται για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες, διεμήνυσε ο υφυπουργός Διεθνών Χρηματοοικονομικών Σχέσεων της Γαλλίας, Dr Jacques de Watteville, μετά το πέρας της συνάντησής του με τους υπουργούς Γ. Βαρουφάκη και Π. Νικολούδη.
Όπως εξήγησε ο Ελβετός αξιωματούχος, το κάνουμε αυτό κυρίως μέσω της συμβολής μας στο ΔΝΤ.
Μέσω των επαφών που έχουμε, ενισχύουμε τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας και στους τομείς της πάταξης της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής.
Έχουμε μόλις καταλήξει σε μια συμφωνία με την ΕΕ για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών.
Η συμφωνία αυτή θα υπογραφεί σύντομα, θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα και αποτελέσει ένα τεράστιο βήμα εξέλιξης της ανάπτυξης μεταξύ της συνεργασίας των δύο χωρών μας, σημείωσε.
Έχουμε ήδη κάποια εργαλεία και κάποιες συμφωνίες που επιτρέπουν την πλήρη συνεργασία μας για θέματα φορολογικών αδικημάτων και με το καινούργιο αυτό βήμα, την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, αυτό θα ενισχυθεί περαιτέρω.
Αυτό που πρέπει να βρούμε τώρα είναι ο σωστός τρόπος για να κάνουμε τη μετάβαση από την κατάσταση, που ίσχυε στο παρελθόν προς τη νέα κατάσταση, δηλ. την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, κατέληξε ο Ελβετός αξιωματούχος.
Από την πλευρά του ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία που θα αφορά στην εθελοντική αποκάλυψη εκ μέρους Ελλήνων πολιτών καταθέσεών τους στο εξωτερικό, με τρόπο που θα αντανακλά τις καλύτερες πρακτικές της ΕΕ.
Ταυτόχρονα, όσο διαρκεί αυτή η νομοθετική διαδικασία, η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε συνεχή επαφή με τους συναδέλφους της στην Ελβετία έτσι ώστε, μόλις εγκριθεί και ψηφιστεί το σχέδιο νόμου από τη Βουλή, να μπορεί να υπογραφεί και να ανακοινωθεί η πολιτική διακήρυξη των δύο χωρών - και προφανώς να εφαρμοστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης