Τελευταία Νέα
Οικονομία

Guardian: Αυτή τη φορά είναι πραγματικότητα - Τι θα γίνει εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να πληρώσει τα χρέη της;

Guardian: Αυτή τη φορά είναι πραγματικότητα - Τι θα γίνει εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να πληρώσει τα χρέη της;
Μπορεί πραγματικά η Ελλάδα να τα καταφέρει μόνη της έως τον Ιούνιο, καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για την ρευστότητα της 
«Αυτή τη φορά είναι πραγματικότητα. 
Τι θα γίνει εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να πληρώσει τα χρέη της» αναφέρει ο Guardian λέγοντας οτι η Ελλάδα έχει καταφέρει να αποφύγει αρκετές φορές την χρεοκοπία τα τελευταία 5 χρόνια όμως τώρα έχει μόνο μερικές εβδομάδες πριν υπογράψει τη νέα συμφωνία με τους ευρωπαίους δανειστές της και το ΔΝΤ αλλιώς έφτασε η ώρα.

Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος του Phillip Inman αναφερόμενος στη δραματική συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στη Ρίγα υποστηρίζει ότι τα σημάδια είναι πλέον δυσοίωνα.
Όπως υποστηρίζει το βαρύ για την Ελλάδα κλίμα φάνηκε από τις δηλώσεις πολλών ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ ανάμεσα τους και αυτές του αρμόδιου υπουργού της Μάλτα Edward Scicluna ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση ως «απόλυτο σπάσιμο της επικοινωνίας με την Ελλάδα».
Ακολούθησαν οι προειδοποιήσεις του J. Dijsselbloem ο οποίος τόνισε πως θεωρεί αδύνατο ένα νέο χρηματοδοτικό πακέτο προς την Ελλάδα ώστε να καλύψει τις ανάγκες της για τον Ιούνιο.
«Κι όλα αυτά όταν ο χρόνος κυλά» τονίσει ο Inman αναφερόμενος στα 7,2 δις ευρώ που περιμένει να λάβει η Ελλάδα πριν βρεθεί κυριολεκτικά στο χείλος του οικονομικού γκρεμού.
Το δημοσίευμα αναφέρει εκτενώς την πορεία της αριστερής κυβέρνησης του Α. Τσίπρα από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, τις φάσεις που έχει περάσει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, τη στάση του Γιάνη βαρουφάκη αλλά και την οικονομική στενότητα στο εσωτερικό της χώρας.
Αναφέρει ακόμη ότι η Αθήνα εμφανίζεται πεπεισμένη ότι μπορεί να «κρατήσει» έως τα τέλη Ιουνίου σε μια προσπάθεια να πετύχει μια νέα συμφωνία.
Ο ίδιος ωστόσο αναρωτιέται εάν πραγματικά η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει έως τον Ιούνιο καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για την ρευστότητα αλλά και την διάθεση τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και οι δανειστές για μια συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης