Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης: Επενδυτικό ρεύμα προς την Ελλάδα, μόλις υπάρξει συμφωνία

Σταθάκης: Επενδυτικό ρεύμα προς την Ελλάδα, μόλις υπάρξει συμφωνία
"Υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς η Ελλάδα παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα"
Τη διαβεβαίωση πως μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομία, τότε θα υπάρξει επενδυτικό ρεύμα προς την Ελλάδα, διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΒ.
Ειδικότερα, παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν J. Katainen, ο Γ. Σταθάκης υπογράμμισε πως «μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομία θα υπάρξει επενδυτικό ρεύμα που θα αλλάξει και τα μακροοικονομικά δεδομένα».
«Είναι διάχυτη η εντύπωση - βεβαιότητα ότι υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς η Ελλάδα παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα και μεγάλες ευκαιρίες σε μια σειρά από τομείς» τόνισε εν συνεχεία.
Παράλληλα, εξήγησε πως η κυβέρνηση στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου πλαισίου συμφωνίας, στο οποίο θα οικοδομούνται βιώσιμες συνθήκες για την εξυπηρέτηση του χρέους, τη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών δεδομένων και τη δημιουργία ενός φορολογικού συστήματος φιλικού προς τις επενδύσεις.
Από την πλευρά του, ο J. Katainen εξήγησε πως οι επενδύσεις γίνονται όταν εξασφαλίζονται σταθερές συνθήκες στην οικονομία και ότι στη χώρα μας πρέπει να γίνει χρειάζεται πολλή δουλειά προς την κατεύθυνση αυτή.
Επίσης, κατέστησε αναγκαία τη μείωση της γραφειοκρατίας, την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων, την εξάλειψη των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα και την απελευθέρωση των επαγγελμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης