Τελευταία Νέα
Οικονομία

Προειδοποίηση Βαρουφάκη: Το Grexit δεν θα είναι μπλόφα, εάν επιβληθεί επιπλέον λιτότητα στην Ελλάδα

Προειδοποίηση Βαρουφάκη: Το Grexit δεν θα είναι μπλόφα, εάν επιβληθεί επιπλέον λιτότητα στην Ελλάδα
Όποιος ισχυρίζεται ότι ξέρει τι θα συνέβαινε την ημέρα που θα μας έσπρωχναν στον γκρεμό, λέει ανοησίες...
Ηχηρή προειδοποίηση, πως ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα είναι μπλόφα, εάν επιβληθεί περισσότερη λιτότητα στη χώρα, στέλνει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, την ώρα που κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών.
Ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, εάν η χώρα αναγκαστεί να αποδεχτεί περισσότερη λιτότητα δεν είναι μπλόφα, υποστήριξε ο Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας στο γαλλικό φιλοσοφικό περιοδικό, Philosophie Magazine, τονίζοντας μάλιστα ότι κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας τέτοιας εξόδου.
Ταυτόχρονα ο Γ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι δεν είναι η εποχή να μπλοφάρει κανείς αναφορικά με τις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος.
"Δεν μπορούμε να μπλοφάρουμε πια.
Όταν λέω ότι θα καταλήξουμε να φύγουμε από το ευρώ αν θα πρέπει να αποδεχτούμε περισσότερη λιτότητα που δεν είναι βιώσιμη, αυτό δεν είναι μπλόφα", προειδοποίησε.
Όταν ρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, ο Γ. Βαρουφάκης παρέπεμψε σε σχόλια που έχουν κάνει Ευρωπαίοι διαμορφωτές πολιτικής, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί μια διάδοση της κρίσης. Πρόσθεσε όμως ότι, αντιθέτως, ο ίδιος πιστεύει πως οι συνέπειες θα ήταν απρόβλεπτες.
"Όποιος ισχυρίζεται ότι ξέρει τι θα συνέβαινε την ημέρα που θα μας έσπρωχναν στον γκρεμό, λέει ανοησίες και εργάζεται εναντίον της Ευρώπης", τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης