Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο συνέδριο του Brookings στις 16/4 ο Βαρουφάκης - Kρίσιμο τετ α τετ με Schaeuble

Στο συνέδριο του Brookings στις 16/4 ο Βαρουφάκης - Kρίσιμο τετ α τετ με Schaeuble
Ο Γ. Βαρουφάκης θα έχει σύντομη ανταλλαγή απόψεων και με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Kemal Derviş
Στην Ουάσιγκτον θα βρεθεί στις 16 Απριλίου ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο του Ινστιτούτου Brookings.
Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθεί η ελληνική οικονομία και η Ευρωζώνη, καθώς ο υπουργός Οικονομικών θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της».
Το συνέδριο αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη καθώς θα συμμετάσχει και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, ο οποίος θα μιλήσει στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι (ξανά)».
Το τετ α τετ Βαρουφάκη - Schaeuble θεωρείται ιδιαιτέρος κρίσιμο, καθώς θα πραγματοποιηθεί λίγα μόλις 24ωρα πριν το Eurogroup της 24ης Απριλίου κι ενώ κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.
Στο επίκεντρο της ενότητας, στην οποία θα μιλήσει ο Έλληνας υπουργός, θα βρεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, οι προοπτικές για μεταρρυθμίσεις και οικονομική ανάκαμψη και τα στοιχεία μίας πιθανής μελλοντικής στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ.
Ο κ. Βαρουφάκης, μετά την ομιλία του, θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Kemal Derviş και τον David Wessel, στέλεχος του Ινστιτούτου Brookings.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης