Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΝΤ: Η Ελλάδα έχει δημοσίως εκφράσει τη βούληση της να αποπληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεών της

ΔΝΤ: Η Ελλάδα έχει δημοσίως εκφράσει τη βούληση της να αποπληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεών της
H Lagarde επιβεβαίωσε τη στήριξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
Η Ελλάδα έχει δημοσίως εκφράσει τη βούληση της να αποπληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεών της, διεμήνυσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, W. Murray, κατά την τακτική ενημέρωση Τύπου του Ταμείου.
Ο ίδιος χαρακτήρισε «εποικοδομητική» την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες, Τετάρτη, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, C. Lagarde, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Κατά τον εκπρόσωπο του Ταμείου, η Lagarde επιβεβαίωσε τη στήριξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Tα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ στην Αθήνα διεξάγουν συζητήσεις για την ανταλλαγή στοιχείων, ενώ θα ακολουθήσει η επεξεργασία των προτάσεων στον Brussels Grroup.
Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του Ταμείου για το εάν ο Τσίπρας ζήτησε από τη Lagarde να καθυστερήσει η καταβολή της επόμενης δόσης προς το ΔΝΤ, ανέφερε πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο.
«Η Ελλάδα έχει δημοσίως εκφράσει τη βούληση της να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της» εξήγησε, για να επιβεβαιιώσει πως οι αποπληρωμές του Μαρτίου έγιναν κανονικά.
«Είμαστε ξεκάθαροι ως ΔΝΤ για την ανάγκη να υπάρξει δίκαιος επιμερισμός του φορολογικού βάρους μεταξύ φορολογουμένων και ειδικά σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση των πιο εύρωστων στρωμάτων του πληθυσμού» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης