Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ληξιπρόθεσμα: Στη Βουλή οι 100 δόσεις - Ενισχύονται οι αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ

Ληξιπρόθεσμα: Στη Βουλή οι 100 δόσεις - Ενισχύονται οι αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ
Περισσότεροι από 3.000.000 μικροί και μεγάλοι οφειλέτες του Δημοσίου μπορούν να εξοφλήσουν άτοκα σε έως και 100 μηνιαίες δόσεις χρέη μέχρι 5.000 ευρώ
Την παλιά του αίγλη ανακτά το ΣΔΟΕ, καθώς επιστρέφονται στο ελεγκτικό Σώμα σημαντικές αρμοδιότητες που είχαν αφαιρεθεί τους προηγούμενους μήνες.
Όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών σε 100 δόσεις, το οποίο κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, παρέχεται στο ΣΔΟΕ η δυνατότητα εφαρμογής των μεθόδων έμμεσου προσδιορισμού της φορολογητέας ύλης (γνωστές και ως έμμεσες τεχνικές ελέγχου), ενώ παύουν να αποτελούν απλά δελτία πληροφοριών οι εκθέσεις ελέγχου που είχαν εκδοθεί μέχρι τις 31 -12 2013 και δεν είχαν επιβληθεί καταλογιστικές πράξεις.
Κατά τ' άλλα, στο νομοσχέδιο με θέμα: «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» περιγράφονται αναλυτικά οι διαδικασίες και οι δυνατότητες ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών, σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία σε 100 δόσεις, ενώ αντιμετωπίζονται και άλλα φορολογικά ζητήματα που έχουν σχέση με την επιβολή των προστίμων και τεκμήρια.
Στη ρύθμιση μπορούν να μπουν όλοι ανεξαιρέτως οι οφειλέτες, (δεν υπάρχει κανένα όριο ως προς το ύψος της οφειλής ή κάποιο εισοδηματικό κριτήριο ) ούτε ως προς το είδος των φόρων που οφείλονται μέχρι 1-3-2015.
Περισσότεροι από 3.000.000 μικροί και μεγάλοι οφειλέτες του Δημοσίου μπορούν να εξοφλήσουν άτοκα σε έως και 100 μηνιαίες δόσεις χρέη μέχρι 5.000 ευρώ και με επιτόκιο 3% ποσά μεγαλύτερα από 5.000 ευρώ.
Σε περίπτωση δε εφάπαξ πληρωμής, διαγράφεται το σύνολο των προσαυξήσεων και των τόκων εκπρόθεσμης καταβολής, ενώ οι εκπτώσεις επί των προσαυξήσεων φθάνουν και το 90% αν τα χρέη ρυθμιστούν σε 2 έως και 100 μηνιαίες δόσεις.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης