Τελευταία Νέα
Οικονομία

Απορρίπτει τα σενάρια Grexit και ελληνικής χρεοκοπίας το ΔΝΤ - «Το πρόγραμμα πρέπει να επανέλθει εντός τροχιάς»

Απορρίπτει τα σενάρια Grexit και ελληνικής χρεοκοπίας το ΔΝΤ - «Το πρόγραμμα πρέπει να επανέλθει εντός τροχιάς»
Το ΔΝΤ δεν περιμένει σε καμία περίπτωση πτώχευση της Ελλάδας
Απέρριψε τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αλλά και ενδεχόμενης πτώχευσης της, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Gerry Rice.
Ειδικότερα ο Rice τόνισε ότι το ΔΝΤ δεν περιμένει σε καμία περίπτωση πτώχευση της Ελλάδας, ενώ παράλληλα σημείωσε πως οι ελληνικές Αρχές έχουν επανειλημμένα εκφράσει την πρόθεσή τους να καταβάλουν τα 1,5 δισ. ευρώ που πρέπει να αποπληρώσουν στο ΔΝΤ εντός του Μαρτίου. 
Για σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ υπογράμμισε ότι «η πραγματικότητα είναι πως η Ελλάδα είναι στην ευρωζώνη και δεν περιμένουμε πως θα φύγει».
Όσο αφορά τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους σημείωσε ότι όταν ολοκληρωθούν οι τεχνικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα θα συνεχιστούν οι υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες.

Ο Rice επανέλαβε πως το Ταμείο παραμένει «ευέλικτο» στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, όμως κατέστησε σαφές πως η διαδικασία της αξιολόγησης δεν έχει αλλάξει, δηλαδή θα πρέπει να διασφαλίζεται η χρηματοδότηση του προγράμματος για ένα έτος και το δημόσιο χρέος να θεωρείται βιώσιμο.
Ωστόσο τόνισε πως το πρώτο βήμα τώρα είναι το πρόγραμμα να επανέλθει «εντός τροχιάς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης