Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέο τελεσίγραφο Dijsselbloem: Η Ελλάδα δεν θα λάβει τη δόση, εάν δεν εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις

Νέο τελεσίγραφο Dijsselbloem: Η Ελλάδα δεν θα λάβει τη δόση, εάν δεν εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις
Εάν η Ελλάδα δεν προχωρήσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, τότε οι αγορές θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία
Νέο αυστηρό τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση στέλνει, λίγες μόλις ώρες μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, o πρόεδρός του, J. Dijsselbloem.
"Η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει καμία οικονομική στήριξη από τους εταίρους της, εάν δεν καταβάλλει προσπάθειες", τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, εντείνοντας περαιτέρω τις πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση, μια μέρα πριν ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις, σε τεχνικό επίπεδο, μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
"Εάν η Ελλάδα δεν αναλάβει δράση και δεν προχωρήσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, τότε οι αγορές θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία", διαμηνύει, επίσης, ο J. Dijsselbloem.
Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους όρους του μνημονίου για να εκταμιευθεί η δόση, τόνισε, λίγο νωρίτερα, στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, W. Schaeuble.
Στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστεί με τους θεσμούς, να εκπληρώσει τους όρους του μνημονίου και στη συνέχεια θα είναι δυνατή η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του προγράμματος στήριξης, ύψους 7,2 δισ. ευρώ.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε ότι δεν έχει περαιτέρω πληροφόρηση για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σε ό,τι αφορά τον Έλληνα ομόλογό του, Γ. Βαρουφάκη, ο Schaeuble υποστήριξε ότι ήταν ο μόνος υπουργός του Eurogroup που υποστήριξε ότι δεν έχει σπαταληθεί χρόνος στις διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης