Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρουφάκης: Υπάρχει εναλλακτική λύση, εάν δεν καταβληθεί μέρος της δόσης τον Μάρτιο - Όχι σε τρίτο δάνειο

Βαρουφάκης: Υπάρχει εναλλακτική λύση, εάν δεν καταβληθεί μέρος της δόσης τον Μάρτιο - Όχι σε τρίτο δάνειο
Το πρώτο βήμα που απαιτείται αφορά στη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης
(upd)«Υπάρχει εναλλακτική λύση» στην περίπτωση που δεν δοθεί τον Μάρτιο μέρος της δόσης στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης σε ομιλία του, σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού επιμελητηρίου.
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει πρόγραμμα για τους επόμενους τέσσερις μήνες, ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τη διασφάλιση της χρηματοδότησης από την Ευρώπη με την εξόφληση των δόσεων προς το ΔΝΤ και κάποια ομόλογα εκτός PSI.
Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι ευελπιστεί στην πρόσβαση στη ρευστότητα της ΕΚΤ όταν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.
Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «δεν είμαστε δογματικοί» και θα συνεχιστούν όσες έχουν μπει σε νομική διαδικασία και γίνονται σε ένα πλαίσιο παροχής και συν-συμμετοχής με το δημόσιο.
Όμως ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε κάθετα αντίθετος σε αξίες που πηγαίνουν προς πώληση όσο-όσο.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο χορήγησης ενός τρίτου δανείου προς την Ελλάδα, ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι κάτι τέτοιο απέχει από την αλήθεια και ορθώς το διέψευσε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Τέλος σε ερώτηση πως σχολιάζει το ότι η A. Merkel αναφέρθηκε σήμερα στη λέξη «τρόικα», τόνισε πως θεωρεί ότι η Καγκελάριος είναι ιδιαίτερα σταθεροποιητικός παράγοντας και εκτίμησε ότι η λέξη τρόικα βγήκε από το στόμα της λόγω αδράνειας.
Αναφερόμενος στο σύνολο της Ευρωζώνης, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση πως χρειάζεται μια προσομοίωση ομοσπονδίας.
Όσο δεν δίνεται μία πολιτική λύση στα προβλήματα της Ευρωζώνης, η ύφεση πλήττει το ευρώ, στρέφοντας μοιραία τη μια ευρωπαϊκή χώρα ενάντια της άλλης, τόνισε.
Το πρώτο βήμα που απαιτείται αφορά στη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης, με τη στήριξη των υφιστάμενων θεσμών και με πυλώνα ανάπτυξης τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
"Έχουμε ηθική υποχρέωση να δώσουμε πολιτικές λύσεις στην Ευρώπη.
Στόχος μας πρέπει να είναι η ομοσπονδοποίηση, αλλά πρώτα πρέπει να εξισορροπηθεί η κατάσταση", εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης