Τελευταία Νέα
Οικονομία

Απανωτές οι διαψεύσεις - Juncker: Καμία συζήτηση στο Eurogroup για τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας

Απανωτές οι διαψεύσεις - Juncker: Καμία συζήτηση στο Eurogroup για τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας
Eκπρόσωπος του J. Dijsselbloem: «Το σχέδιο παροχής ενός τρίτου δανείου προς την Ελλάδα δεν αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup»
Διαψεύδει με τη σειρά του και ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker τα σενάρια περί αναγκαιότητας ενός νέου, τρίτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας.
«Δεν διεξάγεται καμία συζήτηση στο Eurogroup και στα μέλη του για την ανάγκη ενός τρίτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν.
«Το σχέδιο παροχής ενός τρίτου δανείου προς την Ελλάδα δεν αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup» δήλωσε στο ίδιο μήκος κύματος και η εκπρόσωπος του J. Dijsselbloem.
Ωστόσο, νωρίτερα, πηγές προσκείμενες στον επικεφαλής του Eurogroup είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξέτασης της πιθανότητας παροχής νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.
Ειδικότερα, oι συγκεκριμένες πηγές επισήμαναν πως στην επόμενη συνεδρίαση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 9 Μαρτίου, ενδέχεται να συζητηθεί η πιθανότητα νέου δανείου προς την Ελλάδα.
Άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καθιστούν σχεδόν βέβαιη την παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.
Ενδεικτικά, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos, με σημερινή του παρέμβαση, επισήμανε πως η Ευρωζώνη εξετάζει το ενδεχόμενο για τρίτο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα, που θα ανέρχεται σε 30 με 50 δισ. ευρώ.
Μάλιστα σημείωσε ότι η νέα συμφωνία διάσωσης θα περιείχε πιο ευέλικτους όρους για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Guindos δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική λύση για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης